Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında yapılan Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na canlı bağlantı ile katıldı.

Koronavirüse yakalandığı süreçte kendisine geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür eden Erdoğan, "Tüm iş dünyamızın değerli temsilcilerini en kalbi duygularla selamlıyorum. Bu süreç içerisinde gerek şahsıma, gerek aileme gösterdikleri ilgi için çok çok teşekkür ediyorum. Allah bu tür imtihanlardan bizleri muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

KDV ORANI YÜZDE 1'E İNDİRİLDİ
Konuşmasının devamında bir de müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini açıkladı. Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "KDV sistemini sadeleştirme programı kapsamında temel gıda ürününde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Bu indirim gıda ürünlerinde yüzde 7 indirim demektedir. Bu bizim hükümet olarak attığımız adımdır. Gıda sektöründe de aynı oranda fedakarlık talep ediyoruz. Gıda ürünlerinde pazartesi gününden itibaren toplamda yüzde 7'lik indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz."