Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Tefenni Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 18'inci Barutlu Su Şenliklerinin açılış törenine katıldı.

5-6-7 Ağustos tarihlerinde 3 gün sürecek şenliğin hayırlı olmasını dileyen Vali Arslantaş, başta Tefenni halkı olmak üzere şenliği takip etmek için uzaktan yakından gelecek tüm vatandaşlara iyi eğlenceler diledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, Tefenni Kaymakamı Tugay Cantürk, Milletvekili Bayram Özçelik ve Vali Ali Arslantaş tarafından konuşma yapıldı. Belediye Başkanı Alagöz Vali Arslantaş’a ve Milletvekili Özçelik’e Tefenni İlçesine verdikleri destekten dolayı plaket takdim etti.

Şenlik açılışı Baha’nın konseri, Deha Bilimlier konseri ve Doğukan Alsay’ın gösterisiyle Tefenni halkı geç saatlere kadar eylendi.

Vali Arslantaş programda yaptığı konuşmada; “Tefenni Belediye Başkanlığımızca 18.si düzenlenen “Barutlu Su Şenlikleri”nde, sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Suyu temiz, havası temiz, insanı temiz şirin beldemiz Tefenni’de, muhteviyatında kükürt ve bromür barındırmasından sebep membaı barut misali kokan bir şifalı su kaynar.

Barutlusu nam bu ab-ı şifa deniz seviyesinden 1190 metre yüksekte, 18 ila -1 derece soğuklukta, litrede 195 mg kuru madde oranı, 4 eman radyoaktivitesi ve ihtivasındaki hidroksil iyonları sebebiyle içimi gayet latif böbrek taşı ve kumların düşürülmesinde etkili bir sudur.

Ekosistemin ve doğal dengenin bozulduğu, atmosferi tehdit eden hava kirliliği sebebiyle bol oksijenli derin bir nefes almanın bile neredeyse imkânsız hale geldiği, âdemoğlunun biyolojik yapısını ambalajlı gıda ürünlerinin, psikolojik direncini ise “duvarı nem insanı gam yıkar” fehvasınca stresin içten içe çürüttüğü bir gerçekliğin ortasında, Tefenni misali sadre şifa vahaların varlığını bilmek yüreğimizi bir parça olsun ferahlatmaktadır.
İnsana yaraşır şekilde yaşamanın mümkün olduğu Tefenni benzeri yerleşim yerlerinin sayısı günden güne azalmaktadır.

Hal böyleyken bu distopik kaosun içinde barutlu su benzeri değerlerimize sahip çıkmak ve mümkünse bu alanı daha bayındır hale getirmek için elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz. Umuyoruz ki ilerleyen süreçlerde özel teşebbüsler ve devletimiz eliyle yapılacak yatırımlar vesilesiyle Tefenni’miz bölge sağlık turizminde söz sahibi olacaktır.

Dostların buluştuğu, yadların tanıştığı, küskünlerin barıştığı bu nevî şenlikler, birlik beraberliğimizi perçinlemek, nereden geldiğimizi ve nereye gideceğimizi tayin etmek ve sosyal farkındalığımızı arttırmak için bulunmaz fırsatlardır. Kültürel belleğin aktarım süreci için toylar biçilmiş kaftandır.

Dileğimiz gerek Tefenni’de meskûn vatandaşlarımızın ve gerekse civar bölgelerden gelen misafirlerimizin, dimağlarında biriktirdikleri güzel anılar ve damaklarında benzersiz tatlarla festivalimizden istifade etmeleridir.
Yıldan yıla artan ziyaretçi popülasyonuna paralel olarak, amatör ruhlarını hiç kaybetmeden profesyonel planlama kabiliyetlerini geliştiren, az ya da çok bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyor, daha nice şenliklere gönül huzuru ve göz aydınlığıyla ulaşma temennisiyle hepinizi yürekten selamlıyorum” dedi.