Tesisin açılışına Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkılu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Burdur Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Ağlasun ilçesi Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Ak Parti Bucak ilçe Başkanı Mustafa Oğuz resmi kurumların bazı daire amir ve müdürleri katıldı.

Taş kırma tesisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Organize Sanayi Bölgesinde kurulan konkasör tesisinin Bucak’a çok büyük fayda sağlayacağın söyledi.  Başkan Ünal “Belediyemizin altyapı ve üst yapı çalışmalarında en önemli gider kalemlerinden birisi dolgu malzemesi, kum, mucur gibi malzemeler belediyemizin önemli giderlerinden birisi idi. Bu tesisin açılması ile bu giderlerimiz düşecek. Bucak Organize Sanayi Bölgesinde çok sayıda mermer fabrikalarımız var. Bu mermer fabrikalarının taş artıklarını hem alt yapı hem de üst yapıda kullanılmak üzere dolgu maddesi, kum ve mucur üretiyoruz. Mermer fabrikalarının çevresel kirliliğini oluşturan taş atıklarını tesisimizde getirerek çevre kirliliğini önlerken bu atıkları ekonomiye kazandırıyoruz” dedi.

Bucak Belediyesinin taş kırma tesisi açılışında konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi ve Burdur Ak Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur yaptıkları konuşmalarda, Bucak belediyesinin kurduğu taş kırma tesisinin Belediyenin altyapı ve üst yapı yol yapım çalışmalarında maliyetini düşüreceği ve ayrıca mermer fabrika atıklarının da çevreyi kirletmeden ekonomiye kazandırılacağını dile getirdiler.  

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise yaptığı konuşmada, Bucak Belediyesinin daha önceden sıfır atık projesi ile ödül alan bir belediye olduğunu vurgulayarak, taşın aş olduğu Bucak’ta Mermer fabrikalarımızın atıkları hem çevreyi kirletmekten kurtarıyor hem de belediyemizin yol yapımında büyük bir gider kalemi maliyetinin düşürdüğünü söyledi.