“AK Parti Hükümetleri Her Zaman Üreticinin Yanında Oldu”
Çiftçi ve üreticinin girdi maliyetlerini düşürmek için Tarım Kredi Kooperatiflerinin ciddi bir çalışma gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Bayram Özçelik “ Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi ve üreticilerin girdi maliyetlerini mümkün olduğu kadar aşağı çekebilmek için çalışmalar gerçekleştirmekte. Bu çalışmalardan en önemlisi de ortaklarının faiz oranlarında meydana gelen dalgalanmalardan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için tarımsal girdilerin sabit faiz oranlarıyla kredilendirilmesi uygulaması oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri, sertifikalı tohum ve karma hayvan yeminde başlayan uygulamaya ilave olarak kimyevi gübrede de sabit faizli kredi uygulamasına geçti. Mevcut durumda Tarım Kredi ortaklarına, sertifikalı tohum, karma hayvan yemi ve kimyevi gübrede yıllık yüzde 3,5 oranında sabit kredi maliyeti uygulanmaktadır.”dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLANILACAK”

Tarım Kredinin sabit kur uygulaması ile üreticilere büyük kolaylıklar sağlanıldığını belirten Milletvekili Bayram Özçelik “Tarım Kredi Kooperatiflerimiz bu uygulamaya geçmesinden sonra çiftçi ve üreticilere ilk etapta 300 milyon lira tutarında sertifikalı tohum ve yem kredisi kullandırdı. Yine üretim konuları dışındaki tarımsal faaliyetlerle ilgili olarak ise çiftçilere yüzde 50 sübvansiyonlu olarak ve yine sabit faiz oranlarıyla kredi kullanma imkanının da sağlamaktadır.

“BU ÇALIŞMALARLA FAİZ ORANI MİNİMUMA İNDİRMEK HEDEFLENMEKTE”
Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu çalışmalarında ki hedefin faiz oranını düşürerek minimuma düşürmek olduğunu belirten Milletvekili Özçelik “Hazine ve Maliye, Tarım ve Orman Bakanlıklarıyla Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünün koordineli yürütülen bu çalışmalarla çiftçiye faiz oranlarının minimuma indirmek hatta tamamen kaldırmak için çalışmalara devam etmektedir. Yine sabit faiz uygulamasına zamanla diğer ürünlerde de geçilecektir.” dedi.