AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Merkez İstasyon caddesinde bulunan Tarihi Kız Meslek Lisesi’nin restorasyonuna başladıklarını söyledi. Mengi, ”Hafta sonu AK Parti teşkilatımız ile beraber Tarihi Kız Meslek Lisemizin yeni başlayan güçlendirme ve restorasyon işini yerinde inceleyerek, işlemlerin başladığını kamuoyuna duyurmak istedik.” dedi.

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi ve partililer ile birlikte, güçlendirme ve restorasyon çalışmaları başlayan Burdur Merkez İstasyon caddesinde bulunan Tarihi Kız Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi şunları söyledi;

“Restore edilerek istasyon caddesinde 2023 yılında hizmet verecek”

“Burdur Merkez İstasyon caddesinde bulunan, 1940’lı yılllarda yapılan eski Kız Meslek Lisemizin Restorasyon ve güçlendirme ihalesi 25 Mart 2022 tarihinde KDV dahil yaklaşık 16 milyon Türk Lirası bedelle yapıldı. İhaleyi alan yüklenici firma ile 12 Nisan 2022 tarihinde sözleşme yapılarak çalışmalara hemen başlandı ve 03 Mart 2023 gününe kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Okulumuz 2.700 m2 arsa üzerinde bulunmakta olup, yaklaşık 2.200 m2 kapalı alanı bulunmakta.Okulumuzun bütün mekanları titizlikle güçlendirilip, Restore edilerek şehrimizin güzel caddesi olan istasyon caddesinde 2023 yılında hizmet verecektir. İnşaatımızın kontrollüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına Burdur İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. AK Parti Teşkilatları olarak şantiyemizi özel idare yetkililerimizle yerinde inceleme fırsatımız oldu. Ödül alan Restorasyon projesi ile Restorasyon çalışmalarımızın tamamlanmasıyla idari ofisler, restoran ve kafeterya bölümü, 16 adet süit oda ve konferans salonuyla hizmete sunulacaktır. Yüklenici firmamız da bir an önce Restorasyonu bitirerek bu güzel binamızı şehrimize kazandırmak istiyor.

“Burdur’a en güzel yatırımları AK Parti olarak kazandırmaya devam ediyoruz”

Bu güzel Restorasyon işlemini şehrimize kazandıran başta sayın Vekilimiz Bayram Özçelik olmak üzere, Yasin Uğur vekilime, sayın Valimiz Ali Arslantaş’a ve özel idare müdürlerimiz ile ekiplerine çok teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Cumhuriyetimizin 100. Yılında Şehrimiz Burdur’a en güzel yatırımları AK Parti olarak kazandırmaya devam ediyoruz.”