TARİHİ ESERLERİ KAÇIRAMADAN YAKALANDILAR  

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada; Tarihi Eser Kaçakçılığı yapılacak bilgisi üzerine Bucak ilçesi, Antalya-Bucak Karayolu üzerinde yapılan fiziki takip ve kontrol sonucunda (H.D.) ve (K.T.) isimli şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan adli arama sonucunda Milattan Önce Hellenistik Dönemine ait olduğu tespit edilen (1) adet Altın Diadem, (1) adet Altın ve Akik Mühür Yüzük, (1) adet Altın Kolye Ucu ve (1)  adet Altın kaplama sikke ele geçirildi. Gözaltına alınan (H.D.) ve (K.T.) isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Konu ile ilgili Burdur Valiliği tarafından yayımlanan basın bülteninde şu bilgilere yer verildi: “Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir. 

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada; 26.11.2021 tarihinde (H.D.) ve (K.T.) isimli şahısların Tarihi Eser Kaçakçılığı yapacakları bilgisi alınmıştır.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda Bucak ilçesi, Antalya-Bucak Karayolu üzerinde yapılan fiziki takip ve kontrol sonucunda (H.D.) ve (K.T.) isimli şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan adli arama sonucunda M.Ö. Hellenistik Dönemine ait olduğu tespit edilen (1) adet Altın Diadem, (1) adet Altın ve Akik Mühür Yüzük, (1) adet Altın Kolye Ucu ve (1)  adet Altın kaplama sikke ele geçirilmiştir. 

 Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, gözaltına alınan (H.D.) ve (K.T.) isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışladır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”