İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, maliyetlerin arttığını belirterek İstanbul'daki taksi ücretlerine zam talebinde bulunduklarını açıkladı. Bilindiği üzere her yılın başında taksi ücretlerine rutin olarak zam yapılıyor. 2024 yılına 1,5 ay kala taksi ücretlerine zam talep edilmesi, kamuoyunda eleştiri konusu oldu. İşte, İstanbul'da taksi ücret tarifesi...

İstanbul'da hizmet veren taksiciler, taksimetre ücretlerine zam yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurdu.

İstanbul'da taksi ücretlerine zam gelecek mi? 

TELE1'e konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, demirbaş giderlerine gelen zamlardan dolayı yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulunduklarını söyledi.

Eyüp Aksu, "Yılbaşında toplu taşıma araçlarına, taksiye, minibüse, servise rutin zam yapılıyor. Biz de bundan dolayı talebimizi şimdiden ilettik" dedi.

Gökçe kendilerine resmi bir zam talebinin gelmediğini söyleyerek taksi ücretlerine yönelik zammın aralık veya ocak ayı sonunda yapılabileceğini belirtti. 

FOX TV'de konuşan Gökçe, taksi ücretlerine ilişkin UKOME'nin 6 ayda bir toplandığına dikkat çekerek  "Böyle bir gündem yok. Yüzde 65'i nasıl hesaplamışlar onu da bilmiyorum. UKOME'lerimiz 6 ayda bir zamla toplanıyor. Ocak UKOME'sinden önce bu rakamı zikretmek doğru değil. Ayrıca yüzde 65 uygun göreceğimiz bir zam değil" diye konuştu.

Gökçe, "Biz zam oranları enflasyon artışı, asgari ücret artışı ve akaryakıt artışıyla belirliyoruz. Böyle bir zam gündemimizde yok. Bize ulaşmış resmi bir teklif de yok" ifadelerini kullandı. 

İstanbul taksi ücret tarifeleri ne kadar? 

İstanbul'da halihazırda sarı taksi ücret tarifesi şöyle:

İndi-bindi: 70 TL

Açılış: 19,17 TL

Kilometre başına ücret: 13,75 TL

Mevcut ücret tarifesine yüzde 65 zam yapılması durumunda yeni sarı taksi ücret tarifesi şöyle olacak:

İndi-bindi: 115,5 TL

Açılış: 32,5 TL

Kilometre başına ücret: 22,68 TL