TAB Gıda, halka arzından sonraki yaklaşık 8 haftada, halka arz fiyatının oldukça altına geriledi. 6.83 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan halka arz, 130 TL'den gerçekleşmişti ve kısa bir süre sonra 207,8 TL'ye kadar yükselmişti. Ancak, son 7 hafta içinde 130,1 TL'ye kadar düşerek yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

TAB Gıda bünyesinde, Burger King, Arby’s, Popeyes, Sbarro gibi uluslararası markaların Türkiye'deki franchise haklarına ek olarak Usta Dönerci, Usta Pideci, Döner Stop, Ne Yediğini Bil, Tıkla Gelsin gibi yerli markaları da barındırıyor.

Tab Gıda Halka Arz

TAB Gıda Halka Arz

Halka arz öncesinde, 18-19-20 Ekim tarihlerinde TAB Gıda ile ilgili bazı tartışmalar yaşanmıştı. Uluslararası bir ABD şirketi olan Burger King'in İsrail şubesinin İsrail askerlerine ücretsiz ve sınırsız yemek dağıtacağı açıklaması, yatırımcılar arasında bölünmelere neden olmuştu. Bazı yatırımcılar, bu durum nedeniyle halka arza katılmayacaklarını belirtirken, diğerleri ise TAB Gıda'nın bu konuyla doğrudan ilgili olmadığını savunmuştu.

halka arz

TAB Gıda Halka Arz ne kadar lot veriyor?

Halka arz planı kapsamında 52 milyon 500 bin lot, 4 milyon 943 bin 543 kişiye satılırken, halka arz büyüklüğü 6 milyar 825 milyon TL olarak gerçekleşti. Kişi başına 8-9 lot arasında (1040-1170 TL) dağıtım yapıldı. TAB Gıda hisseleri, 26 Ekim tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı ve ilk 5 gün içinde 207,80 TL'ye kadar yükseldi. Ancak, bu zirvenin ardından hisselerde düşüş yaşandı.

Tab Gıda

TAB Gıda hisselerinde düşüş mü yaşandı?

TAB Gıda hisseleri, son olarak 130,1 TL fiyatla kapanarak halka arz fiyatından 100 kuruş artmış oldu. İsrail'e karşı Türkiye'de özellikle Burger King'e yönelik protesto eylemleri ve boykot çağrıları, hisselerin düşüşünde etkili olup olmadığı konusunda tartışmalara neden oldu. Bu durum, şirketin hisselerinin borsada bugün nasıl bir performans göstereceği konusunda merak uyandırdı.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin