Halka arz kapsamında, 45 milyon adet hisse için 129,4 milyon adet talep geldi. Bu taleplerin 61,9 milyon adedi yurt içi bireysel yatırımcılardan, 67,5 milyon adedi ise yurt içi kurumsal yatırımcılardan geldi.

Halka arzda hisse başına fiyat 49,18 TL olarak belirlendi. Bu fiyatla halka arz büyüklüğü 2,2 milyar TL oldu. Sur Tatil Evleri GYO'nun halka açıklık oranı ise yüzde 26,87 oldu.

Halka arzın ardından Sur Tatil Evleri GYO, 14 Aralık'ta Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.

HALKA ARZ

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, sürecin beklentileri karşıladığını belirterek başarılı bir halka arz gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Halka arz sürecinde, 7-8 Aralık tarihlerinde yapılan talep toplama sürecinde Sur Tatil Evleri GYO'ya 49,18 TL hisse başı fiyatla satışa sunulan 45 milyon adet hisse için 2,88 kat talep geldi. Yurt içi bireysel yatırımcılardan 61,9 milyon adet, yurt içi kurumsal yatırımcılardan ise 67,5 milyon adet talep toplandı.

SUR YAPI HALKA ARZ

Halka arzın büyüklüğü 2,2 milyar TL olarak gerçekleşirken, Sur Tatil Evleri GYO'nun halka açıklık oranı yüzde 26,87 oldu. Şirketin Borsa İstanbul'da SURGY koduyla 14 Aralık'ta işlem görmeye başlaması planlanıyor.

SUR YAPI HALKA ARZ

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, yatırımcılara teşekkür ederek şirketin halka arzının ülke ekonomisine, sermaye piyasalarına ve yeni ortaklara hayırlı olmasını diledi. Elmas ayrıca, halka arz sürecinde 3,8 milyon yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildiğini ve hisselerin yurt içi bireysel yatırımcılardan 1,72 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılardan ise yaklaşık 7,5 kat talep gördüğünü açıkladı.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin