Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararı sonrasında dolar kuru 25,50 TL'ye kadar geriledi. Yeni haftaya dolar kuru 26,48 TL'den başladı, Euro ise 28,6236 TL'den başladı.

Bu hafta Türkiye'nin 2. çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. İçerde kapasite kullanım raporları, dış ticaret ve imalat PMI verileri de açıklanacak. ABD ekonomisinin büyüme rakamları ile Euro bölgesi enflasyon rakamları da dışarıda açıklanacak. TCMB geçen hafta politika faizini yüzde 17,5'ten yüzde 25'e yükselterek piyasalara sürpriz yaptı.

Kararın ardından Türk Lirası, dolar ve euro karşısında yüzde 7'den fazla değer kazandı. Karar, TCMB'nin politika faizini belirleme özgürlüğüne güçlü bir mesaj verdi. Karar ayrıca bankalara Türk Lirası'nı KKM karşısında daha cazip hale getirme konusunda yardımcı oldu. PPK'da sıkılaştırmanın gerektiği zamanda ve ölçüde güçlendirileceği mesajı verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kararlıyız" mesajını iletti. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonu kontrol altına almak için daha fazla faiz artışının gerekebileceğini söyledi. Powell'a göre ekonomik trend büyüme yönünde ilerliyor, bu da enflasyon hedefini zorlaştırıyor. ABD'nin 2. çeyrek büyüme rakamları çarşamba günü açıklanacak.

Tüm Burdurlular burada ->  İNSTAGRAM SAYFASI  -  FACEBOOK GRUBU

TÜM EKONOMİ HABERLERİ - GAZETEBU ANASAYFA