Instagram, stalkerları sevindirecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Profil fotoğrafı büyütme ve altyazı özelliklerini içeren bu güncelleme, kullanıcıların profillerini daha detaylı bir şekilde inceleme imkanı tanıyacak. Geçen yıl tanıtılan profil fotoğrafı büyütme özelliği, şimdi daha gelişmiş bir halde karşımıza çıkacak.

instagram yeni özellik

Profil Fotoğrafı Büyütme Özelliği Geliştiriliyor

Kullanıcı Alessandro Paluzzi, Instagram'ın profil fotoğrafı büyütme özelliğindeki yeni değişiklikleri paylaştı. Bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar, profil fotoğrafını büyütmek için üstüne tıklayıp iki parmağıyla zoom yapabilecekler.

Instagrama Yeni Özellik (1)

Bu özellik şu anda deneme aşamasında ve profil fotoğrafının istenilen düzeyde büyütülmesi, güvenlik endişelerini beraberinde getirse de, kullanıcılar bu özelliği istedikleri kişilere veya yakın arkadaşlarına özel olarak ayarlayabilecekler.

Instagrama Yeni Özellik

Altyazı Özelliğine Otomatik Çeviri Ekleniyor

Bunun yanı sıra, Instagram altyazı özelliği için de yeni bir geliştirme üzerinde çalışılıyor. Instagram Reels videoları için otomatik çeviri seçeneği eklenerek kullanıcılar, videolarına altyazı ekleyebilecekler. Ancak, bu altyazılar şu anda yalnızca İngilizce olarak mevcut ve otomatik çevirinin yapay zeka destekli olma olasılığı yüksek.

Instagrama Yeni Özellik (3)

Herkese Açık Koleksiyon Özelliği Test Ediliyor

Instagram, ayrıca herkese açık koleksiyon özelliğini test ediyor. Bu özellik, kullanıcıların kaydettikleri Reels, fotoğraf ve gönderileri koleksiyon halinde düzenleyip paylaşmalarına olanak tanıyacak. Gizli hesaplar ise bu koleksiyonları sadece kendi takipçileriyle paylaşma seçeneğine sahip olacaklar.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin