Oğuzhanspor Kulüp Başkanı Ali Topay, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
             Değerli basın mensupları, sevgili taraftarlarımız ve saygı değer Bucak Halkı;
Bildiğiniz üzere 28.12.2019 tarihinde Bucak İlçe Stadyumumuzda şahsıma ve yönetim kurulumdaki birkaç arkadaşımızla ilgili bazı açıklamalar yapılmıştır. Bu açıklamaların hiç bir doğru niteliği yoktur. Oğuzhansporumuzun zarar görmemesi en büyük isteğimiz doğrultusunda bize cevap hakkı doğmuştur. Madde madde açıklayarak bunların hepsine cevap vermek istiyorum.
       Belediye Başkanımızın ve Milletvekillerimizin destek vermediğini söylemişlerdir ;
Belediyemizin ilk sezonun bitimine kadar toplamda 500.000 TL takımımıza destek olmuştur. Bunun 200.000 TL’si nakdi olup diğerleri İAŞE ve personel giderleridir. Milletvekillerimiz Sayın Bayram ÖZÇELİK ve Sayın Yasin UĞUR ile sürekli telefonda konuşarak kendilerine takımımızın sıkıntılarından bahsedilmiştir ve çözümle ilgili kendilerinden gerekli destekler alınmıştır.  17.07.2019 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu’na yatırılacak olan 22.000 TL teminat ücretini yönetim kurulu üyemiz Serkan Reçberden emanet olarak hesaba yatırdık. Aynı gün hesabımıza Bloke konulması üzerine vekilimiz Yasin Uğur ile irtibata geçildi ve 18 Temmuz 2019 tarihinin de TFF teminat süresinin son gün olması da bizim için ayrıca zorlu bir süreçti. Vekilimiz 18 Temmuzda bize gerekli desteği göstererek teminat bedelinin 15.000 TL’lik kısmını gönderterek bize yardımcı olmuştur. Diğer kalan kısmını da yönetim kurulu üyemiz olan Bilal Özel ve Sami Uğurdan alarak tamamladık. Ayrıca Vekillerimizi Ankara’ya ziyarete gittiğimde Vekilim Bayram Özçelik gerekli mercilerle görüşerek takımımıza Spor Toto’dan destek alma konusunda yardımcı olmuşlardır.
      Takımımızı Bölgesel Amatör Ligden düşürmek istediğimizi söylemişlerdir ;
Ercan ÖZTÜRK başkanlıktan istifa ettikten sonra eğer yönetim kurulu üyeleri olarak bizlerde istifa edip KONGRE sürecine girmeyi isteseydik az önce bahsettiğim TFF teminat bedelinin 18 Temmuzda son gün olma sebebi ile Kongre süresinin uyuşmaması sebebiyle biz yönetim kurulu olarak eğer istifa edersek takımımız BAL’dan düşer diyerek bu zorlu süreci benim yönetim kurulu başkanı olarak  yönetimimle beraber takımımızı sahipsiz bırakmadık. Kendilerine sormak istiyorum  takımımızı BAL’dan düşürme gibi bir niyetimiz olsaydı o gün bunu yapmaz mıydık ?
     Siyasi baskıyı kaldıralım diye açıklama yapan Halil Acet’e şunları söylemek istiyorum ;
Belediye Başkanımız Sayın Emrullah ÜNAL Halil Acet’in şahsına yeni bir yönetim oluşturalım diye bir istekte bulunmamıştır. O dönemde Halil Acet’in başkanlık sevdası uğruna kendisi yönetim kurulumuzun böyle bir durumdan haberi olmadan tüm siyasi partiler ile görüşerek ‘ Biz yönetim olarak istifa ettik yeni bir yönetim kuruluyor her partiden 2’şer adam olarak bu takımı yöneteceğiz bu konuda bana belediye başkanı istekte bulundu bende başkan olacağım.’ Demiştir. Biz bunu Halil Acet’in kendisinden değil aradığı kişilerin bize haber göndermesi ile öğrendik. Kendisine takımımızı yıpratmaması gerektiğini ve yönetim kurulumuzdan habersiz böyle bir şeye kalkışmaması için uyarıda bulunduk.
    Hastaneye giden futbolcu 50 TL kayıt param yok muayene olamıyorum demiş Halil Acet’e ;
Bu konuda hastaneye gidecek olan her hangi oyuncumuz Tekin Acar’a bildiri yapar. Tekin Acar beni arayarak hastaneye gidecek olan oyuncunun rahatsızlığının ne olduğunu ve TC kimlik numarasını gönderir. Ben hastaneyi arayarak önce TC kimlik numarasından her hangi bir kayıt parasının olup olmadığını öğrenerek eğer ücret ödenecekse bu ücreti karşılayarak, oyuncumuz hasta hali ile hastanede beklemesin diye bizzat kendim hastaneye gidecek oyuncumuza saatli randevu olarak hastaneye göndermişizdir.
 
    Ali TOPAY Kestel maçından sonra gidecek olan oyuncularımıza paramız yok diyerek kestirdi attı oyuncularımızı dinelemedi diyen Halil Acet’e şunları söylemek istiyorum ;
Halil Acet’te o gün yanımızdaydı maçtan sonra Ethem ve Abdullah bizle konuşmak istediklerini belirttiler. Toplamda 8 kişilerdi. Bizde yönetim kurulu üyelerim ile beraber hepsinin odaya tek tek gelip dertlerinizi dinleyelim ve çözüme ulaştıralım diye teklif ettik. Fakat oyuncularımız kendi kararları ile görüşüp konuşmayı kabul etmediler. Aynı gün oyuncularımızı arayan teknik direktörümüz Ali Postacı aldığınız kararın arkasındayım geri dönmeyin ve buradan gidin diye oyuncular ile yönetim arasına duvar örmüştür.
 
       Ercan Mutlu’nun adaylığını Yönetime bildirdim diyen Halil Acet yine bize konuda her hangi bir bilgi paylaşımında bulunmamıştır. Çünkü ben vatani görevimi yaparken Ercan Mutlu, Önceki dönem Belediye Başkanımız Süleyman Mutlu ile beraber Belediye Başkanımız Emrullah Ünal ile görüşme yaparak Ercan Mutlu takıma sahip çıkmak istiyorum diye açıklama yapmıştır. Belediye başkanımız kendisine Ali Topay askerden gelince bu konuyu görüşebiliriz demiştir. Bu durumu belediye başkanımdan öğrenen Sami Uğur bu olayı Halil Acet’e anlatmıştır. Fakat belediye ile görüşüldükten bir gün sonra Ercan Mutlu adaylıktan vazgeçtiğini belediye başkanımıza bildirmiştir.  Halil Acet ise siyasi partiler ile yönetim kurmayı başaramayınca yine bizden habersiz olarak Ercan Mutluya ulaşmış kendisine aday olmasını ve yardımcı olacağını belirtmiştir.
 
    Dün ki basın açıklamasında Halil Acet :  500.000 TL para koysunlar devredelim, bu takıma kim 500.000 TL ile para ile kim gelir diye bize sormuştur. Kendisi taraftarlarımızı arayarak ben 360.000 TL nakit yardım yapacak bir yönetim buldum ama şuan ki  yönetim istifa etmeyiz diyorlar diye tarafımıza iftira atmıştır. Taraftar grubu bu durumu bana bildirip ‘Başkanım 360.000 TL nakit yardımı yapacak bir yönetim varmış neden istifa etmiyorsunuz ?’ diye sorduğunda böyle bir şey olmadığını bunu kimden duyduğunu sordum. Taraftar grubumuz bunu bize Halil Acet söyledi dediler. Aynı akşam yönetim kurulu toplantısı yaparak taraftarımız  ile Halil Acet’i yüzleştirdik. Halil Acet’in yalan söylediği ne yazık ki burada da ortaya çıkmıştır. Halil Acet’e  yönetim kurulu üyemiz Sami Uğur şunu söyledi ‘’Bu 360.000 TL meselesini bir hafta süre içiresin kanıtlarsın yada istifa et takımımızı yıpratmayı bırak diye belirtti. Fakat kendisi aradan 45 gün geçmesine rağmen ne istifa etmiştir nede böyle bir durumu kanıtlayamamıştır.
   Bizden ayrılmak istediğini söyleyen Kalecimiz Barış Zangaloğlu ‘’Ben bu takımı terketmedim benim lisansımı ücretsiz verebilir misiniz ’’  diye talepte bulunmuştur. Bu durumu yönetim kuruluna oylamaya sunduğumda üyemiz Sami Uğur hariç herkes lisansının ücretsiz verilmesini kabul etmiştir. Bizden ayrılan kalecimiz Barış Zangaloğlu’ndan 6.000 TL lisans ücreti aldığımızı söylemişlerdir. Barış’tan her hangi bir lisans ücreti alınmamıştır. Bununla ilgili elimizde Barış’ın imzalı evrakı da mevcuttur.
     Sami Uğur ile ilgili Belediye binasının girişinde ‘’Özel İdareden para aktartmam’’ diye söylenişte bulunmuşlardır. Belediye binamızın önünde ben, Cemal Acar, Mustafa Ali Can, Serkan Reçber, Murat Canga beraberdik.  Böyle bir konuşma geçmemiştir. Özel idareden ayrılan para Oğuzhan Spora ayrılmıştır. Sami Uğur’un şahsına ayrılmamıştır. Bu parayı kullanacak olan Oğuzhan Spor kulüp yönetimidir. Bu paranın il özel idareden çıkması için Vekillerimizin desteği de şarttır. Geçmiş dönemde bu şekilde olmuştur.Daha önceki yıllarda yönetimde olmamasına rağmen takımımıza maddi yönde destekte bulunan Sami Uğur böyle bir konuşma yaptı diye iftira atmışlardır. Sami Uğur’dan ben bu sene lisans ücretleri için 4.000 TL ve Makü ile yapılan maçtan sonra oyunculara prim ödemesi için 15.000 TL  para aldım. Ayrıca  Sami Uğur kombine bileti satarak ve takımımıza reklam alarak en fazla desteği yine sağlamıştır.
 
     Oğuzhan Spor Namustur, ben Oğuzhan Spor sevdalısıyım diyen Halil Acet’e sormak istiyorum ;
Evet Oğuzhan sporumuz Bucak’ımızın bizim namusumuzdur. Ben başkanlığa geldiğimden itibaren Halil Acet bana takımımızın parasından ben burası için yakıt harcıyorum arabamın yakıt giderlerini takımın parasından karşıla diyerek benden defalarca neden para istemiştir ? Benden istediği gibi Sami Uğur’dan da istemiştir. Ben kendisine bu konuda yardımcı olmadım. Daha sonra Hasan Zorlu’ya Sami Uğur’u arattırıp ‘’Halil Acet’e Oğuzhan Spordan maaş bağlayalım’’ diye neden sordurtmuştur ? Sami Uğur’da Hasan Zorluya cevaben ‘’ Oğuzhan spor kulübünde böyle bir uygulamanın olmadığını belirtmiş kendisinin daha önce ki yönetimde bulunduğundan dolayı Hasan Zorlu’ya sormuştur. Önceki yönetimde maaşlı çalışan yönetim kurulu üyesi var mı diye. Hasan Zorlunun Buna cevabı ‘’hayır’’ olmuştur. Peki öyleyse biz maaş bağlamayız diye Sami Uğur Hasan Zorlu’ya söylemiştir. Ben askerde iken Halil Acet Sami Uğur’dan yakıt parası istemiştir. Sami Uğur’dan olumsuz cevap alınca. Kulübe giderek ‘’Yönetim kurulunun haberi var 200 TL yakıt parası alıyorum’’ diyerek Oğuzhan Sporumuzun parasından haberimiz olmadan 200 TL para almıştır. Oğuzhan spor sevdalısı olduğunu ve tüm gönlüyle buraya hizmet ettiğini belirten Halil Acet’e sormak istiyorum bu nasıl   sevda ? Bir insanın parası olmayabilir. Maddiyatı iyi olmayabilir. Ama takımımızın parasında doğmamış yetimin hakkı vardır. 200 TL paraya sarkmak nedir ?
 
        Belediye Başkanımızın önünde su faturasını gördüklerini ve bir tır su nerde diye tarafımıza   sormuşlardır ;
      Kendilerinin de söylediği gibi Ceysu ile sadece bardak su anlaşması yapılmıştır. O gördükleri su faturası oyuncularımızın odalarında duran damacana su faturasıdır. Kayıtları elimizde mevcuttur. Bir tır su stadımıza gelmemiştir. Çünkü o kadar yerimiz mevcut değildir. Ceysu’nun dağıtım görevlisi ile irtibat halinde olarak su durumuna göre palet şeklinde azar azar gelmektedir. Bunlarında elimizde kayıtları mevcuttur. Bir tır su konusunu kanıtlamalarını kendilerinden talep ediyorum ?
    Belediye Başkanı ile görüştüm hain ilan edildim demiştir Halil Acet ;
12 Kasım 2019 tarihinde takımımızın icra mahkemesi için Bucak Adliye sarayına gittim.  Mahkeme sonuçlarını bildirmek için Belediye Başkanımızı aradım telefonu sekteri açarak başkanımızın toplantıda olduğunu yönetim kurulu üyesi Halil Acet’inde belediyede olduğu söylenmiştir. Sami Uğur abiyi  arayarak dava ile ilgili süreci anlattığımda ‘’ Halil Acet belediyeye gidiyor sende git görüşün’’ dedi. Belediyeye gittiğimde Halil Acet ve Ali Postacıyı orda gördüm. Beni görünce çok şaşırdılar. Kendilerine buraya neden geldiklerini sordum. Kendileri bana cevap bile veremeyerek mahkeme sürecinden konu açtılar. Ali Postacı ve Halil Acet bana orda ben onlara sormamış olmama rağmen biz buraya birbirimizden habersiz geldik whatsapp durumlarından gördük gibi saçma sapan cümleler kurmaya başladılar. Bu durumu Başkan Yardımcımız Sami Uğur ve diğer yönetim kurulu üyelerini arayarak olaylardan bahsettim. Bende kendilerine işlerimin olduğunu söyledim ve oradan ayrıldım. Sormak istiyorum herkesten gizlice belediyeye gitme amacınız neydi ? Ali Postacı ile bir gün sonra görüştük. Kendisine belediyeye niye ve neden Halil Acet ile gittiğini sordum. Kendisi bana Halil Acetten habersiz gittiğini söyledi. İstifa etmeye gittiğini söyledi. Ali Postacıya sordum Halil Acet’le Belediye’ye gideceğinizi yönetim kurulu üyemiz Mustafa Ali Can’a söylemişsiniz şimdi bana neden yalan söylüyorsunuz dedim ? Tabi ki cevap alamadım. Ali Postacıya tekrar sordum bizden ayrılan oyuncumuz Ethem’e belediyeye size para istemeye gidiyorum demişsiniz bana istifa etmeye gittiğinizi söylüyorsunuz hangisi doğru Ali Hocam diye sorduğumda kendisinden yine cevap alamadım. Ali Hoca ve Halil Acet’e sormak istiyorum ben askere gittiğimde takımımız üzerine oynadığınız oyunlardan ve yönetimi takımı yıpratmak için ellerinden gelen her kötülüğü neden yapmışlardır ? Nerde kaldı sizin Bucak sevdanız, niyetiniz nedir ?
 
Kafelerden nargileyi bırakıp gelemedi toplantı yapamadık diye yönetim kurulu üyemiz Cihad Üresin’e de iftira atmışlardır. Yönetim kurulu üyemiz Cihad Üresin tüm toplantılara katılmıştır ve imzaları mevcuttur. Halil Acet toplantıların hepsine katıldım diyerek ayrıca yalan söylemiştir. Halil Acet 4 Toplantımıza hiç  bir gerekçe göstermeyerek katılmamıştır.
 
Deplasman maçı Karaman Spor maçı günü Ercan Mutlu belediye başkanımızla görüştüğünü ve takıma tekrar talip olduklarını söylemişlerdir. Karaman maçından bir gün sonra beni Ercan Mutlu’nun basın danışmanımız diye bahsettiğin Mehmet Çelik beni arayarak yönetime talip olduklarını söylemişlerdir. Kendisine aynen şu cümleleri kurdum :

Böyle bir niyetiniz varsa yönetiminizle beraber buyurun gelin tanışalım. Bende yönetim kurulu üyelerimi çağırayım. Size takımımızın durumundan, borçlarından, giderlerinden bahsedeyim. Eğer size uyarsa bizim yönetim kurulu üyelerimiz de kabul ederse tabi ki Oğuzhan Sporumuzun daha iyi yerlere gelmesi  söz konusu ise elimden geleni yaparım eğer sizin durumunuz daha iyiyse yönetimi devredebiliriz .’’ Dedim.
Mehmet Çelik ise şu konuşmaları yaptı ;
‘’ Biz oraya gelmeyiz. Sizinle devirden önce görüşmeyiz. Siz istifa edersiniz kongre kararı alırsınız ondan sonra oturur konuşuruz.’’ Dedi.
 
Şimdi sormak istiyorum Mehmet Çelik’e ve Ercan Mutlu’ya bu nasıl bir konuşma tarzıdır ? Bu nasıl bir üsluptur ? Sizleri davet ederek konuşmayı, görüşmeyi teklif ettiğimde bile davetime icabet etmediniz.
Sonra Ercan Mutlu ve Mehmet Çelik, yönetim kurulu üyemiz Murat Canga aracalığı ile bana tekrar ulaştılar. Gelip görüşmek istediklerini belirttiler bende kabul ettim. Yönetim kurulu üyelerimizi arayarak sordum. İşleri olduğunu gelemeyeceklerini söylediler. Görüşmemizde yönetim kurulu üyelerimizin bazılarının işlerinden dolayı şehir dışında olmasından dolayı toplantımızda yönetim kurulu olarak eksiktik. Ercan Mutlu ve Mehmet Çelik bize o gün taleplerini ve yapacakları bazı şeylerden bahsettiler. Bende onlara teşekkür ederek şuan yönetim kurulumuzdan bazı arkadaşların olmadığını söyleyerek en kısa sürede toplantı yapıp size kararımızı bildiririz diye söyledim. O gün kapalı spor salonun Voleybol maç turnuvası olduğu için Ercan Mutlu ve biz yönetimimizle beraber orda belediye başkanımız ile görüştük. Başkanımız, Ercan Mutlu’ya aynen şunları söyledi  ‘’Yönetim kurulunun aldığı karara saygı duyarım. Ali Topay’da bana alınan kararı bildirirse sevinirim’’ dedi. Söylemek istediğim biz kongre kararı alırız diye Ercan Mutlu’ya bir konuşma yapmadık.
Ercan Beye şunları sormak istiyorum ;
Bahsettiğiniz 17 oyuncu nerede kamp yapıyor? Hocaları kimler? Hangi otel ile anlaştınız ?Bunları tarafımıza kanıtlamasını rica ediyorum.
Taraftarlarımıza şunları söylemek istiyorum ;
Şuanda transfer görüşmelerimiz devam ediyor. Ama transfer görüşmeleri 2 Ocak'ta başlayacağı için ve oyuncu araştırması yapıldığı için oyuncu isimlerini gizli tutuyoruz. Nokta atışı yaparak en az 6 tane oyuncu almayı planlıyoruz. Devam eden yönetimimizle ve teknik heyetimizle istişarelerimiz devam ediyor.
Ben ve yönetim kurulu üyelerim laf olsun torba dolsun diye gelişigüzel konuşma yapmayız. Elimizde ki evraklar ile her şeyi kanıtlayıcı şekilde ilerleriz. Tarafıma ve yönetimime atılan iftiraları kınıyorum. Bazı özel durumları açıklamak istemiyorum, şahsıma ‘’istifa edersen yada etmezsen’’ diye yapılan teklif ve tehditleri de mahkeme sürecine başvuracağım. Mahkeme sonuçları ortaya çıkınca bunu da kamuoyu ile paylaşacağım. Teşekkür ederim saygılarımla.