Aile destek, 65 yaş, engelli aylığı, çocuk, evde bakım aylığı ve aile destek ödemeleri gibi birçok alan yüzde 55 oranında zamlandı.

Emekliler Dikkat 3 Bin Tl Hesaplara Yatiyor 01

Bakan Göktaş, yaşlı ve engelli aylıkları ile evde bakım yardımı gibi sosyal hizmet modellerinde yüzde 50'ye yakın bir artışın olduğunu belirtti. Bu artış, 2024 yılında memur maaşlarına yapılan zamla birlikte gerçekleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı destekler, nisan ayında ülke genelinde hak sahiplerine ulaştırıldı.

Özellikle dar gelirli aileler ve ihtiyaç sahipleri için büyük önem taşıyan bu artışlar, sosyal medya aracılığıyla duyuruldu ve vatandaşlar arasında olumlu yankı uyandırdı.

Emekliler Dikkat 3 Bin Tl Hesaplara Yatiyor1

Sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam geldi?

Bakanlık, nisan ayında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara ortalama 5330 TL tutarında sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletti. Bu ödemelerle birlikte toplamda 7 milyon TL'yi aşan destek miktarı, dar gelirli ailelerin ve öğrencilerin maddi yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor. Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu kapsamda 1461 kişiye destek sağlandığını açıkladı.

Bağkur Emeklileri (1)

Bakan Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 55’e yakın bir artışa gidildiğini belirtti.

Uygulanan sosyal hizmet modelleriyle düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçlarına yönelik destek sağlandığını vurgulayan Göktaş, "Sosyal yardım ödemelerindeki artışlarla birlikte yaşlı aylıklarını 2348 TL'den 3504 TL'ye yükseltiyoruz. Ayrıca yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıklarını 1874 TL'den 2797 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıklarını ise 2811 TL'den 4196 TL'ye çıkartıyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1874 TL'den 2797 TL'ye yükseldiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi