29 Kasım Çarşamba günü için ise herhangi bir tatil açıklaması gelmedi. Ancak, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacak, güney ve batı kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güneyli, zamanla iç ve batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeydoğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde bekleniyor.

29 Kasım Kar Tatili 2

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün öğlene kadar Zonguldak, Bursa, Bilecek, Bolu, Karabük, Eskişehir, Ankara da kar yağışı var. Öğleden sonra Doğu Anadolu'da Erzurum, Erzincan, Kars çevre illerinde yağacak kar gece biter. Doğu Karadeniz, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur var. Diğer bölgelerde yağış yok" dedi.

29 Kasım Kar Tatili

Bu bilgiler doğrultusunda, 29 Kasım Çarşamba günü için okullar tatil değil. Ancak, hava durumu nedeniyle özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Ayrıca, hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanma riski artabilir.