Tarihi camide vaaz devam ederken yaşanan şiddetli sarsıntı, anbean kameralar tarafından kaydedildi.

İstanbul'un birçok noktasında hissedilen deprem, pek çok vatandaşın paniğe kapılarak kendini dışarı atmasına neden olurken, Fatih Camii'nde görevli İmam Hamdi Arslan, vaazını kesmeden dua etmeye devam etti. Deprem anında sakinliğiyle cemaate moral veren Arslan'ın bu tavrı, sosyal medyada büyük takdir topladı. 

Soğukkanlı Imam Depreme Vaaz Verirken Yakalandı 1

291 Artçı Sarsıntı Kaydedildi

AFAD, deprem sonrasında 291 artçı sarsıntının kaydedildiğini duyurdu. 4 ve üzeri büyüklükteki artçıların sayısı 8 olarak belirlenirken, artçıların çoğunluğunun 3 büyüklüğünün altında olduğu bildirildi. Yapılan açıklamada, deprem sonrasında can ve mal kaybının yaşanmadığı, yapısal hasarın oluşmadığı belirtildi.

Soğukkanlı Imam Depreme Vaaz Verirken Yakalandı 2

Deprem Büyük Enerji Boşalttı

Emekli maaşı artışı: Temmuz’da ne kadar artış olacak Emekli maaşı artışı: Temmuz’da ne kadar artış olacak

AFAD yetkilileri, deprem sonrası basın açıklamasında, yaşanan 6,2 büyüklüğündeki sarsıntının 30 kiloton TNT'den fazla enerji açığa çıkardığını, bu enerjinin 2019 yılında yaşanan 5,8'lik depremin yaklaşık 4 katı olduğunu vurguladı. Risk azaltma çalışmaları sayesinde İstanbul'da büyük bir yıkımın önüne geçildiği ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ