Kedinizin tüy dökmesinin birden fazla sebebi olabilir. Bunları kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;

Mevsimsel tüy dökümü: Kedilerin tüyleri mevsime göre değişir. Yaz aylarında daha ince ve kendisini serin tutacak tüyler çıkarırken kış mevsimlerinde daha kalın ve kendisini sıcak tutacak tüyler çıkarırlar.

Yaş: Genç kediler yaşça daha büyük kedilere göre daha fazla tüy dökerler. Bu durum kedinizin büyüme ve gelişme sürecinden kaynaklanır.

Sağlık sorunları: Kedinizin yaşadığı bir sağlık sorunu tüy dökmesine neden olabilir. Bu sağlık sorunları arasında sağlık sorunları, hormon dengesizlikleri, parazitler ve mantar enfeksiyonları yer alır.

Beslenme: Kedinizin beslenme alışkanlığı tüy dökme durumunu etkileyebilir. Kedinizin kaliteli ve besin değeri yüksek mamalarla beslenmesi tüy dökümünü azaltacaktır.

Mutlu İlişki mi (16)

Kedinizin tüy dökmesini azaltabileceğiniz birden bir çok yol var. Öncelikle kedinizin tüy dökmesine neden olan etkenleri ortadan kaldırmalısınız.

  • Kedinizin ölü tüylerden kurtulması için düzenli olarak fırçalayın.
  • Kedinizi kaliteli ve besin değeri yüksek mamalarla beslemeniz tüylerinin daha sağlıklı olmasını sağlar.
  • Stres kedilerin tüy dökmesinde önemli bir etkendir ve kedinizi stresten uzak tutarak bunun önüne geçebilirsiniz.
  • Kedinizi düzenli olarak veterinere götürerek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Kedilerde tüy dökülmesi normal süreçtir. Ancak bu durum aşırı ise ya da tüylerinde herhangi bir değişiklik fark ederseniz veterinerinize danışmanız önemlidir.