Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) İmar Yasasının 30'uncu maddesinin görüşüldüğü esnada HDP ve AK Parti grupları birbirine girdi.HDP Grup Başkenvekili Saruhan Oluç'un Ak Parti'nin 'Kürt düşmanlığı' yaptığını söylemesi üzerine AK Partili vekiller HDP grubunun üzerine "Teröristler" diye bağırarak yürüdü. Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, teröre olan hassasiyetini gösterdi ve  HDP’li Vekil Işık’a doğru ilerledi. Milletvekili Uğur'un kızgın anları kameralarca da kaydedilirken, Milletvekili Uğur'un tepkisi uzun süre devam etti.

Meclis Başkanvekili ve AKP Isparta Milletvekili Sadi Bilgiç tansiyonun düşmesi için oturuma ara verdi ancak kavga sürdü ve milletvekilleri genel kurulu terk etmedi. 

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın tartışma esnasında "Silahlı Kürt muhalefeti" sözleri sonrası sıralardan sesler yükselmeye başladı. Işık hakkında bir oturum Meclis Genel Kurulu dışına çıkarılma cezası için oylama yapıldı ve kabul edildi. Yapılan konuşmada Işık'ın "Silahlı Kürt muhalefetine savaş açılmıştır" sözleri telin edildi.

İŞTE MİLLETVEKİLİ UĞUR'UN TEPKİSİ