Ak Parti Burdur İl Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklamada bulunuldu.

İŞTE AÇIKLAMA
Bir hafta önce CHP’li Burdur Belediyesi Cumhuriyet Meydanı için yapacağı birbirine benzer şekillerde olan 3 çalışmayı kamuoyuna sunmuş ve sadece kaldırım çalışmasından ibaret olan çalışmaları seçilmesi için internet ortamında anket düzenlendiğini ilan etmiştir.
Tabi bu çalışmalar yapılıyorken de kamuoyunun çeşitli konularda aydınlatılması gerekiyor;
1- Cumhuriyet Meydanı çalışması için belediye meclisin de bulunan partilerin fikirleri alınmış mıdır ve ortak bir noktada buluşulmuş mudur?
2- Burdur Kamuoyuna tanıtılan meydan çalışması için Mimarlar odasından ve İnşaat mühendisleri odasından ayrıntılı bir görüş istenmiş midir? Neden STK’lar ile beraber ortak bir çalışma yapılmamıştır?
3- Bu meydan projeleri kim ya da kimler tarafından tasarlanmıştır? Şehrimizin üniversitesi MAKÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinden yararlanılmış mıdır? Hatta MAKÜ öğrencilerine ve Mimarlara açık bir meydan proje yarışması neden yapılmamıştır?
4- Meydan Düzenlenmesinde çok ihtiyaç olan otopark neden planlanmamıştır?
5- Modern şehirlerde meydanlar trafiksiz planlanırken ve insanlar rahat gezip dolaşabileceği alanlar tasarlanırken, neden Cumhuriyet Meydanı Trafiksiz alt geçitli yollar ile planlanmamıştır?
6- Tarihi değeri olan Burdur’umuzun simgesi Yıkılan RÖLYEF Neden titizlikle sökülüp meydanda orijinal hali ile sergilenmesi planlanmamıştır?
Kısacası AK Parti olarak geçmiş dönemde de ve şimdiki dönemde de
- alt geçitli,
- trafiksiz,
- otoparklı,
- bir çok kişininin aynı anda rahat geniş bir alanda faydalanacağı,
- Tarihi Rölyefin orijinal haliyle sergilendiği,
- Şehrimizin Üniversitesi, Mimarlar odası, inşaat mühendisler odasıyla ve benzeri kuruluşlarla beraber çalışılan,
- Belediye Meclisinde temsilcileri olan partiler ile beraber fikir alışverişinde olunan,
Cumhuriyetimizin 100. Yılı yaklaşırken şehrimize yakışır, KAPSAMLI bir Cumhuriyet Meydanı Projesine desteğimiz her zaman TAMDIR, ama kimseye sorulmadan hiçbir sorunu çözmeyen sadece mevcut halini genişleten KALDIRIM DÜZENLEMESİNİ kabul etmemiz mümkün değildir.
Ayrıca CHP’li Burdur Belediyesinin Kuraklık ve su tasarrufu için çağrıda bulunulduğu bir ortamda su fıskiyelerinin olduğu projeler ne kadar uygundur?
CHP Belediye yönetimi madem yine söz dinlemeyip bildiğini okuyacaksa 2014 ve 2019 yılında seçim vaadleri arasında yer alan meydan projelerini bari yapın da otoparkıyla hem trafik rahatlasın hem vatandaş…
Kısacası günü kurtarmak ve yapmış olmak için yapılan kaldırım çalışmasını yine CHP Belediyesi imza atmaktadır, takdir çok kıymetli Burdur kamuoyunundur.