İlk Duruşma 19 Ay Sonra Başladı

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması, olaydan 19 ay sonra Sincan Cezaevi'nde gerçekleştirildi. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya 5 koruma polisi eşliğinde çelik yelekle getirildi. Mahkeme salonunda Ateş’in yanında CHP lideri Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı.

FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümünün Ardından Şehit Halisdemir’in Kabri Ziyaret Ediliyor FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümünün Ardından Şehit Halisdemir’in Kabri Ziyaret Ediliyor

Sinan Ates Davasi Basliyor Ayse Ates Ten Durusma 17472622 7963 Amp
Özgür Özel: "Adalet Tecelli Edecek"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ayşe Hanım adalet tecelli edene kadar yanında olacağız." ifadelerine yer verdi.

Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

Duruşma nedeniyle Sincan Cezaevi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kampüs yakınında polis arama noktaları ve bariyerler kuruldu. Girişlerde yoğun araç trafiği oluşurken, müşteki ve yakınları ayrı bir noktadan; basın, ziyaretçi ve avukatlar ayrı bir noktadan içeri alındı. İçeri girenler kayıt yaptırarak duruşma salonunun bulunduğu bölgeye geçebildiler.

66824F6Bbd2A2257

Genel Başkanlar Duruşmada

Duruşmayı takip edenler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan da yer aldı. Ayrıca Ülkü Ocaklarının eski Genel Başkanları Suat Başaran, Atila Kaya ve Alişan Satılmış da duruşmayı takip eden isimler arasındaydı.

Editör: Haber Merkezi