Eskiden felaket denince aklımıza doğal afetler gelirdi….
Şimdilerde gece yarısı açıklanan zamlar felaketimiz olmakta.
Sabah sabah felaket haberleriyle güne başladık.
Halbuki bugünü kafa dinlemek adına kendime ve sevdiklerime ayırmıştım.Umutla uyanmıştım.Bu zamanda bu ülkede mutlu uyandığına inanmak kadar büyük bir saflık daha yokmuş.
Daha birgün öncekileri hazmedemeden büyük bir fırtınaya tutulduk.
Bol keseden dağıtılan seçim vaatlerinin bedelini artık hep beraber ödeyeceğiz.
Bu kışı atlatabilir miyiz bilemem ,belki saflaştırdığı iddia edilen neredeyse emrivaki şekilde yaptırılan virüs aşılarıyla dingin bir şekilde ilkbaharı karşılayabiliriz.
Asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zamlar bu felaketlerin müjdecisiyken bugün yine afalladık.
Yarına Allah kerim.

Resmi Gazete kararlarıyla fakir hızla fakirleştiriliyor.
Zengin birikimini katladı.
Çoğu zengine lafımız bile yok, fakirliği hala beceriksizlik ve kronik bir hastalık olarak görüp tepeden bakışlarına tahammül bile edemiyor insan.
Kenarda zor günler için birikimin yok mu sahiden , biriktirmen lazımdı diye karşısındakini azımsayan uzaylı bir varlıklıya bile şahit oldum son senelerdeki krizde kendini zar zor toparlamaya çalışan bir esnafa.
Yokmuş kardeşim, herkes senin gibi şanslı ve bencil olamıyor bu kavanoz dipli dünyada, yaşadığın uzayda durum farklı olabilir.


Daha zamlı maaş almadan zamların açıklanması aslında bir nebze de olsa işçi ve memuru dizginliyor. Ya maaşlarına artış miktarı oranında planlar yapılsaydı, gelecek zamlardan bihaberdar olarak .
O vakit ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşatılırdı bu insancıklara.
Geçim derdindeki hiçbir çalışandan verim beklemesin ne bu hükümet ne de esnaf.
Esnafın halini hiç düşünemiyorum zaten.
Zamları yansıtır yansıtmaz , hiç de ahlaki bulmadığımız tepkilerle karşılaştık kaldı ki bugünki fırtınadan haberimiz bile yokken yaptığımız artışlardı.
Mesleki grupların muhasebesinin kıyaslamasını yapıp da polemik yaşamak istemiyorum.
Kendi çaresizliğimiz bize yetiyor .
….
Ve bizim halkımız zamlarla boğuşurken,'Türkiye Tek Yürek'kampanyasında toplanan bağışların toplam miktarının ve nerede kullanıldığının araştırılması önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.
Şaşırdık mı?

Yüzde 48 oy sahipleri size de GEÇMİŞ OLSUN.

Ve ben yapamadığınız muhaliflik için , attığınız yanlış adımlar için, seçmeninize tıkadığınız kulaklarınız için, kendi yankı odanızda kendi sesinizi dinlediğiniz için, ben merkezli siyasi faaliyetleriniz için, SİZE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ülkem adına, çocuklarımızın geleceği adına.

Selametle…