Sağanak nedeniyle çok sayıda ev, iş yeri ve park halindeki araç sel sularından etkilendi. Zarar gören okullar ve evler için AFAD tarafından 50 milyon lira kaynak ayrıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 21 Kasım 2023 Pazartesi günü de yağışların devam etmesi bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun yüksekleri, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Sel Ve Sağanak Yağışlar 9 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

Açıklamada, vatandaşlara sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

Batman'da sele kapılan 4 çocuk ve babaanne hayatını kaybetti

Batman'ın Sason ilçesinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bir evin çökmesi sonucu 4 çocuk ve bir babaanne hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, ilçeye bağlı Yeşilöz köyünde gece saatlerinde aşırı yağış nedeniyle bir ev çöktü. Evde bulunan 4 çocuk ve bir babaannenin cansız bedenine ulaşıldı.

Sel Ve Sağanak Yağışlar 9 Kişinin Ölümüne Neden Oldu (2)

Diyarbakır'da sele kapılarak hayatını kaybeden şahıs toprağa verildi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde sele kapılarak hayatını kaybeden Behçet Avcı (51), toprağa verildi.

İlçede bir yakınının düğününe giden Avcı, dere üzerindeki köprüyü kullandı. Dengesini kaybeden Avcı, sağanak nedeniyle debisi yükselen derede akıntıya kapılmıştı. AFAD, Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK) ve itfaiye ekipleri tarafından cansız bedenine ulaşılan Avcı, otopsi işlemlerinin tamamlanmasıyla toprağa verildi.

Kayıplar için taziyeler sürüyor

Olaylarda hayatını kaybedenler için taziyeler sürüyor. Batman'ın Sason ilçesinde hayatını kaybedenler için Yeşilöz köyünde taziye çadırı kuruldu. Diyarbakır'ın Hani ilçesinde hayatını kaybeden Behçet Avcı için ise ilçe merkezinde taziye çadırı kuruldu.

Kaynak: İHA