Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’ı  ziyaret ederek onaylanan ödenek ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Milletvekili Yasin Uğur, "Sefer Yitiği Mağarası yıllardır hep dilden dile anlatılmakta ve içerisinin çok büyük olduğu söylenmektedir. Maden Teknik Araştırma (MTA) tarafından yapılıyor.2010 yılında MTA Bucak Seferyitiği Mağarasında yaptığı ilk araştırmada 276 metre kısım içerisinde incelemelerde bulunmuş, çok sayıda sarkıt ve dikitlerin bulunduğunu rapor edilmişti. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından mağarada geniş çaplı araştırmanın yapılması için ödeneği onaylandı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman Seferyitiği Mağarası'nda çalışmaların on 15 gün içerisinde başlayacağını söyledi. Seferyitiği Mağarası'nda yapılan çalışmalar sonrası turizme kazandırılması halinde ilimizde İnsuyu Mağarası'ndan sonra turizme kazandırılmış oluruz” dedi.

Seferyitiği Mağarası ile ilgili çalışmaların 15 gün içinde başlatılacağı ve bu çalışmaların ardından turizme kazandırılması için gerekli adımların atılmaya devam edeceğini belirten Milletvekili Uğur, "Turizm açısından gezilmeye ve görülmeye değer bir bölge olacaktır" şeklinde ifade etti.