Burdur’da bu hafta sonu 4 ayrı sivil toplum örgütünde seçim yapılacak. 1 Ekim 2022 Cumartesi  Burdur Barosu seçimli olağan genel kurulu ile Bucak Sanayi ve Ticaret Odası seçimleri yapılacak.  2 Ekim 2022 Pazar Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ve Burdur Ticaret Borsası seçimleri yapılacak. Baro, oda ve borsa üyeleri sandık başına gidecek yeni başkanını ve yönetimini belirleyecek. 

BURDUR TİCARET ve SANAYİ ODASI’NDA İKİ ADAY VAR: YUSUF KEYİK ve OSMAN DALGAR

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)  seçimleri 2 Ekim 2022 Pazar günü Burdur Devlet Hastanesi karşındaki ana hizmet binasının 4 katında konferans salonunda yapılacak. Odaya kayıtlı 1823 üyenin oy kullanacağı seçimler İlçe Seçim Kurulu görevlileri huzurunda 09.00’da başlayacak, 17.00’da sona erecek. 

Seçimler öncesi BUTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday olacağını açıklayan Yusuf Keyik beyaz liste ile, adaylığını açıklayan Osman Dalgar mavi liste ile seçimlere katılacaklar. Sandık başına gidecek BUTSO üyesi iş adamları kurulan 13 ayrı sandıkta beyaz ve mavi liste üzerinde tercihini yapacak. Seçimlerin sonucunda 13 meslek komitesi seçilecek.  13 meslek komitesi içerisinden de asil ve yedek olmak üzere meclis üyelikleri seçimi yapılacaktır.

BURDUR TİCARET BORSASI’NDA TEK ADAY: ÖMER FARUK GÜNDÜZALP

Burdur Ticaret Borsası seçimleri 2 Ekim 2022 Pazar günü  yapılacak.  Saat 09.00’da başlayacak seçimler, 17.00’da son bulacak.  Faal 403 üyenin oy kullanacağı seçimler öncesinde Vet. Hek. Ömer Faruk Gündüzalp yeniden aday olacağını açıklamıştı.

İlçe Seçim Kurulu görevlileri huzurunda yapılacak 14 asil 14 yedek meclis üyesi seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından liste kanun gereği askıya çıkarılacak. Askıya çıkarılan listeye herhangi bir itiraz olunmaması halinde listede yer alan meclis üyeleri arasında tekrar İlçe Seçim Kurulu görevlileri huzurunda yönetim kurulu başkan ve üyeleri, genel kurul delegeleri ve disiplin kurulu üyelerinin seçimi yapılacak.

BURDUR BAROSU’NDA AVUKAT RAMAZAN GEDİK ‘TEK ADAY’

Burdur Barosu seçimli olağan genel kurul toplantısı 1 Ekim 2022 Cumartesi Burdur Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda Anfi Tiyatro bölümünde saat: 11.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacak. Toplantı gündemindeki maddelerin tek tek okunup ibra edilmesinin ardından İlçe Seçim Kurulu görevlileri huzurunda oy verme işlemine geçilecek. Baro’ya kayıtlı 331 üye oyunu kullanacak. Seçimler öncesi  yeniden başkanlığa adaylığını açıklayan Avukat Ramazan Gedik’in seçilmesi halinde 6’ınci kez Burdur Barosu Başkanlığını üstlenmiş olacak.

BUCAK TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA HASAN YALÇIN MECİKOĞLU YENİDEN ADAY

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçimleri 1 Ekim 2022 Cumartesi günü  yapılacak. Seçimler Bucak Sanayi Ticaret Odası’nda 3’üncü katta saat 10.00-17.00 saatleri arasında Seçim Kurulu görevlileri huzurunda yapılacak.  Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Mecikoğlu yeniden aday olduğunu açıkladı. Tüm üyelerini seçimlere davet etti. Öte yandan Bucaklı iş adamları 8 grup için 8 sandıkta oy kullanacak.