Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde mevcut Başkan Yusuf Keyik ve ekibi 13 meslek grubunun 12’sini alarak güven tazeledi.

BUTSO Konferans Salonunda yapılan Olağan Genel Kurulda 13 meslek grubu için Yusuf Keyik ile Osman Dalgar’ın listeleri yarıştı.

Seçim sonucunda mevcut Başkan Keyik, 13 meslek grubundan 12 meslek grubunu kazandı. Rakibi Osman Dalgar ise 1 grup kazandı.

34 Meclis üyeliğinden 31’ini Keyik ve listesi kazandı

BUTSO’nun 13 meslek komitesi seçiminde iki ayrı liste yarıştı. 4 dönemdir 16 yıldır mevcut başkan olan Yusuf Keyik ve ekibi beyaz liste ile üyelerin karşısına çıkarken, diğer başkan adayı Osman Dalgar ile beraber hareket ettiği grup adayları mavi liste ile yarıştı. BUTSO’daki 34 meclis üyeliği için yapılan seçimde 13 grup’tan 12’sini Keyik’in ekibi kazandı. Yusuf Keyik’in listesinden 31 isim yeni dönemde Oda meclisine girmeye hak kazandı. Dalgar’ın çıkardığı liste ise; sadece 2. grubu (gıda grubu) bir oy farkıyla kazanarak, 3 üye meclise girdi.

BUTSO Başkanlığına yeniden seçilen Yusuf Keyik, “Demokratik bir seçim oldu. Burdur zaten bu tür seçimlere duyarlıdır, demokrasiye inanan bir şehirdir. Demokrasinin gerçeklerini yerine getirdiler. Bizim üyelerimiz Dirmil’den Ağlasun’a kadar vatandaşlık bilinciyle, oda üyeliği bilinciyle bu pazar günü geldiler. Demokratik oylarını kullandılar. Hepsinden Allah razı olsun. Seçim sürecinde son 10-15 gün ateşli geçiyor ama biz o kardeşliğimizi hiç bozmadık. Osman Başkanla devamlı iletişim halindeydik. Birbirimizin grubundan hata yapanlar olduysa, bunları paylaştık ve çözdük. Olayı olumsuz bir noktaya getirmedik. Bugünde 1 gün boyunca yan yanaydık. Karşı grup veya bizim grup diye bir şey yok. Hepimiz bu odada görev yapmak için buradayız. Hepimizin mücadelesi, Burdur’a hizmet etme mücadelesi. Bu üyelerimizin teveccühü. Üyelerimiz bizi teveccüh etti. Biz tekrar bir sorumluluk aldık. Odaların önemi, odaların yükü her geçen gün artıyor. Ben bunun farkındayım. Bu farkındalıkla elimizden gelen gayreti gösterip, odamızı bir adım daha nasıl ileri götürürüz bunnu mücadelesini vereceğiz. Bu bizim 5. dönem oda başkanlığımız. Allah’a çok şükür yine bizi teveccüh gösterdiler. Veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. 13 sandığın birini kaybettik. 12 meslek grubu bizde. Yani toplam 34 meclis üyesinin 3’ünü kaybettik, 31 meclis üyesi bizde. Burdur’umuza hayırlı olsun. Kazanan yok, kaybeden yok. Burdur kazandı. Biz her zaman olaya böyle bakıyoruz. Hepimiz kardeşiz. yarın bu seçim psikolojisinden çıkıyoruz, herkes günlük hayatına dönüyor. Tekrardan bize teveccüh gösteren oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan adayı Osman Dalgar ise, “Demokratik bir ortamda sayın Yusuf Keyik ile bir yola çıktık. Kendisine ve Burdur halkına çok teşekkür ediyorum. Yusuf abiye de görevinde başarılar diliyorum. Hayırlısı olsun. Burdur kazandı.” diye konuştu.
 

1. Grup beyaz 26. Mavi 10

2. Grup beyaz 28. Mavi 29

3. Grup beyaz. 63 Mavi 35

4. Grup beyaz. 107 Mavi 48

5. Grup beyaz 32 mavi 12

6. Grup beyaz. 77 Mavi 48

7. Grup beyaz.90 Mavi 22

8. Grup beyaz 37 mavi 22

9. Grup beyaz. 67 Mavi 34

10. Grup beyaz. 77 Mavi 11

11. Grup beyaz 47 mavi 28

12. Grup beyaz 22 mavi 20

13. Grup beyaz 41mavi  20