Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda; “Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimi 02 Ekim 2022 tarihinde, Pazar Günü Saat 09:00 ile 17:00 saatleri arasında Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında Yargı gözetiminde yapılacaktır.

a) Mevzuat gereği 2 (iki) yıl ve daha fazla üyelik kaydı olanlar seçme ve seçilme hakkına sahiptir. (Tüzel Kişilikten Organ üyeliğine seçilecek olanlar son 6 (Altı) Ay ve daha fazla Temsil ve Bağlayıcı işlem yapmaya yetkili olmaları gerekmektedir.)

b) Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcileri için, tescilli ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlemler yapmaya yetkili olduklarına dair son bir ay içerisinde düzenlenmiş ve ilgili Ticaret Sicili Müdürlüğünce tasdik edilmiş Yetki Belgesini, oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekmektedir.

c) Oy kullanırken; Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport gibi kimliklerin ibrazı gerekmektedir.

d) “5174 Sayılı TOBB Kanunun 10.maddesi gereği; 2 (iki) yıl aidat ödemeyen borçlu üyelerin isimleri seçmen listelerinden silinir” hükmü gereğince iki yıllık borcu olan üyelerimiz mevzuat gereği oy kullanamayacaklardır.” denildi.