Erzan, ifadesinde, 8 Nisan'da Denizbank Avrupa-1 Bölge Müdürü Sermin Hanım'ın Çorlu'daki evine geldiğini ve yanında koruma gibi birileri olduğunu söyledi. Erzan, Sermin Hanım'ın kendisini banka Genel Müdürlüğü'ne götürdüğünü ve burada koluna serumlar takılarak kendisine zorla "bu işi banka dışında yaptın" dedirtildiğini öne sürdü.

Erzan, ifadesinde ayrıca, bankanın genel müdürü Hakan Ateş'in de toplantıya katıldığını ve kendisine "bu olay zimmet değil, zaten insanların parasını vereceğiz ama ortada bir enkaz var, kimden ne aldıysan söyle, zaten bu bir zimmet değil. Zimmet olsa sen yıllarca içeride çürürdün, bu sebeple de kendin banka dışında ne aldıysan onları söyle, sen bizi koru biz de seni koruruz" dediğini aktardı.

Seçil Erzan'ın İkinci İfadesinde Yeni Detaylar (1)

Erzan, ifadesinde ayrıca, Sermin Hanım'ın Çorlu'daki evindeyken kendisinden zorla ses kaydı oluşturduğunu iddia ederek, "Bana 'Sen bize yardımcı ol ki biz de sana yardımcı olalım. Bankada para almadığını, senin yaptığın eylemlerin bankada olmadığını söylemen gerek. Bu adamlar nasıl olur da hala bankadan para istiyorlar. Eğer sen sadece banka dışında bu eylemleri yaptığını söylersen bu güveni kötüye kullanma şeklinde olur, bankada olduğunu söylersen zimmet olur, ömrün çürür' şeklinde sözler söyledi. Ses kaydını bana karşı ellerinde sakladıklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Erzan'ın bu ifadesi, davanın seyrini değiştirebilecek önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor.