Önemli Değişiklikler Yapıldı!

anayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımladığı yeni bir yönetmelikle elektrik, su ve gaz sayaçları için muayene sürecine yönelik önemli değişiklikler hayata geçirildi. Bu değişiklikler kapsamında, belirlenen tarihlerde sayaçlarını sökmeyen ve muayene ettirmeyen vatandaşlar, ciddi para cezaları ile karşı karşıya kalacaklar.

Elektrik Sayacı

Yeni Yönetmelikte Neler Değişiyor?

  • Belirlenen tarihlerde sayaçlarını sökmeyen ve muayene ettirmeyen vatandaşlar, 10 bin TL'ye kadar para cezası ile karşı karşıya kalacak.
  • 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek, muayenesi yapılmış yeni sayaçlarla değiştirilmesi zorunlu kıldı.
  • Muayene işlemi Bakanlık il müdürlükleri veya kullanıcının tercih ettiği yetkili servisler tarafından ücretsiz olarak yapılacak.
  • Muayene sırasında, sayacın tip onayı yoksa veya tip onayını etkileyecek değişiklikler varsa, muayene işlemi durdurulacak ve gerekli idari işlemler başlatılacak.
  • 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülmüş veya son muayenesi bu dönemde yapılmış doğalgaz sayaçlarının kullanıcıları, 2025 yılına kadar sayaçlarını değiştirerek il müdürlüklerine bildirimde bulunmak zorunda.

Doğazlgaz Sayacı

Bildirim Yapmayanlara Ceza!

Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen kullanıcılar, 10 bin TL'ye kadar para cezası ile karşılaşacaklar. Ayrıca, eksik veya hatalı bildirim yapan kullanıcılar da idari yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.

Eğer 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen bir doğalgaz sayacınız varsa, 2025 yılı sonuna kadar muayene ettirerek değiştirmeniz gerekiyor. Muayene işlemi için Bakanlık il müdürlüklerine veya yetkili servislere başvurabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi