Gece yarısından itibaren erişim sorunu yaşanan Sahibinden.com'a dair ilginç bir iddia ortaya atıldı. Kullanıcılar, siteye giriş yapmak istediklerinde "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısıyla karşılaştılar. Uzmanlar, site domain adresinin başka bir firmaya geçtiğini iddia etti.

Sahibinden

Sosyal medya ve forumlarda dolaşan iddialara göre, Sahibinden.com'un domain'i düşmüş ve başka bir firma tarafından satın alınmış olabilir. Bir başka iddiaya göre ise, süresi dolan veya yenilenmeyen alan adının Amerikalı bir şirket tarafından alındığı belirtiliyor.

Sahibindencom

Sahibinden.com'dan açıklama geldi

Sahibinden.com, yaşanan teknik sorun hakkında Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Sahibinden.com, gayrimenkul, vasıta, alışveriş ürünleri ve hizmetler gibi birçok kategoride ilan ve e-ticaret işlemlerinin yapıldığı bir online platformdur. 2000 yılında kurulan site, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri olarak bilinir.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin