Finalde Almanya'dan Borussia Dortmund ile İspanya'dan Real Madrid karşı karşıya gelecek. Bu dev mücadelenin galibi, Avrupa'nın en prestijli kupasını müzesine götürecek.

Sampiyonlar Liginde Final Heyecani Dortmund Mu Madrid Mi Oljt

Dortmund, Zorlu Gruptan Lider Çıktı

Borussia Dortmund, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain, Milan ve Newcastle United'ın yer aldığı F Grubu'nu 11 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda PSV Eindhoven'ı eleyen Alman ekibi, çeyrek finalde Atletico Madrid'i rövanşta 4-2 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde ise Paris Saint-Germain'i her iki maçta da 1-0'lık skorlarla mağlup ederek final biletini aldı.

2024 05 30 T142226 Z 2068842449 R C2218 A8 U3 Z H R T R M A D P 3 S O C C E R C H A M P I O N S D O R M A D P R E V I E W 1717143300

Real Madrid, Devler Ligi'nde Bu Sezon Yenilmedi

Real Madrid ise Napoli, Braga ve Union Berlin ile birlikte C Grubu'nda mücadele etti. Gruptaki tüm maçları kazanan İspanyol ekibi, son 16 turunda Leipzig'i eledi. Çeyrek finalde ise son şampiyon Manchester City'i penaltılarda yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Bayern Münih ile karşılaşan Madrid, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibini rövanş müsabakasında 2-1 yenerek final biletini aldı.

Web Ucl Final

Dortmund 11 Yıl Sonra Wembley'de Finalde

Kulüp tarihinde bir kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Borussia Dortmund, 11 yıl aradan sonra Devler Ligi'nin finalinde ter dökecek. Alman ekibi, son olarak 2013 yılında Wembley Stadı'nda oynanan final müsabakasında Bayern Münih'e 2-1 yenilmiş ve kupaya veda etmişti. Real Madrid ise 2 yıl aradan sonra finalde mücadele edecek. Eflatun-beyazlılar, son olarak 2022 yılında Liverpool ile final oynamış ve rakibini 1-0 yenerek kupayı kaldırmıştı.

665A0D6Eb9189Cb249514937

Şampiyonlar Ligi Kupası İlk Kez Bir Türk'ün Ellerinde Yükselecek

Borussia Dortmund ile Real Madrid arasında oynanacak final maçı Türk futbolu için de önemli bir detay barındırıyor. Wembley'deki finalde Şampiyonlar Ligi Kupası ilk kez bir Türk futbolcunun ellerinde yükselecek. Kupayı Real Madrid'in kazanması durumunda Arda Güler, Borussia Dortmund'un kazanması halinde de Salih Özcan, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ilk Türk oyuncu olacak.

5Aa51376 Borussia Dortmund Real Madrid

Marco Reus, Dortmund'a Kupayla Veda Etmek İstiyor

12 sezondur Borussia Dortmund forması giyen ve sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan Marco Reus, Alman ekibindeki kariyerini kupayla noktalamak istiyor. Alman futbolcu, takımının Real Madrid karşısında galip gelmesi durumunda kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi kupasını alacak. 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu, daha önce 2013 yılında Bayern Münih ile oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde de sahada yer almış ancak kupaya uzanamamıştı.

9F15B5A2 Borussia Dortmund Real Madrid3

Devler Ligi Kupasını En Çok Real Madrid Kazandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17 defa final oynayan Real Madrid, 14 kez kupa sevinci yaşayarak Devler Ligi'nin en başarılı takımı oldu. İspanyol temsilcisi, son olarak 2022 yılında Liverpool'u yenerek kupayı müzesine götürmüştü.

C7Ca09Dd8Fd54C209Bcc34E4C10De9Ba

Büyük Maç Öncesi Heyecan Dorukta

Borussia Dortmund ve Real Madrid arasındaki dev final maçı öncesi heyecan dorukta. Her iki takım da bu önemli maç için hazırlıklarını tamamladı ve Wembley Stadyumu'nda kıyasıya bir mücadele olması bekleniyor.

Maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve Sloven hakem Slavko Vincic tarafından yönetilecek.

Editör: Haber Merkezi