Balığın lezzetli ve sulu olması için pişirirken dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken bazı püf noktalar var.

İşte lezzetli ve sağlıklı balık pişirmenin püf noktaları:

Taze balık kullanın. Balık satın alırken, solungaçlarının kırmızı, gözlerinin parlak ve derisinin pürüzsüz olmasına dikkat edin.

Balığı pişirmeden önce yıkayın. Balığı yıkarken, soğuk su kullanın ve fazla suyunu alın.

Balığı pişirmeden önce tuzlayın. Balığı tuzlamak, lezzetini artıracaktır. Ancak, balığı çok fazla tuzlamayın, aksi takdirde fazla tuz balığın kurumasına neden olur Balığı pişireceğiniz yönteme göre hazırlayınız. Örneğin, ızgarada pişireceğiniz balığı, her iki yüzüne de çizikler atın. Bu, balığın eşit şekilde pişmesine yardımcı olacaktır.

Balığı pişireceğiniz tavayı ya da ızgarayı pişirmeden önce ısıtın. Bu balığın eşit şekilde pişmesine yardımcı olacaktır.

Balığı pişirirken içinin tamamen piştiğinden emin olun. Ancak, balığı fazla pişirmeyin aksi halde kuruyabilir.

Sağlıklı ve Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları (2)

Balığı pişirmek için birden fazla yönteminiz var. ızgarada, yağda kızartarak ya da fırında pişirebilirsiniz. Balığınızın daha lezzetli olması için pişirme yöntemine göre bazı püf noktalar var. İşte bu püf noktalar;

Izgara: Balığı ızgara yaparken, ızgaranın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Balığı ızgaraya yerleştirmeden önce her iki yüzüne de yağ sürün. Balığı ızgaranın üzerinde çevirirken dikkatli olun, aksi takdirde parçalanabilir.

Kızartma: Balığı kızartırken, derin bir tavada bol miktarda yağ kullanın. Balığı tavaya koymadan önce her iki yüzüne de un ve tuz serpin. Balığı tavada çevirirken dikkatli olun, aksi takdirde parçalanabilir.

Fırında: Balığı fırında pişirirken, fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Balığı fırın kabına yerleştirin ve üzerine yağ gezdirin. Balığı fırında pişirirken, balığın içinin tamamen piştiğinden emin olun.

Dondurulmuş balık kullanacaksanız, balığı buzu çözüldükten sonra pişirin. Balığı piştikten hemen sonra sıcak servis edin.