“SAĞLIKLI OMURGA,SAĞLIKLI HAYAT” TARAMASINDA YÜZLERCE VATANDAŞ ÖLÇÜM YAPTIRDI
Cumhuriyet Meydanında gün boyu devam eden “Sağlıklı Omurga, Sağlıklı Hayat” taramasından vatandaşlar ücretsiz olarak faydalandı.

Sağlıklı Omurga, Sağlıklı Hayat Taraması hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezi’nde Koruyucu Halk Sağlığı kapsamında ücretsiz verilen poliklinik hizmetleri hakkında konuştu. Koruyucu Halk Sağlığının önemini anlatan Şenbayram, “Sağlıklı Omurga, Sağlıklı Hayat” taramasının bu hizmetlerden sadece biri olduğunu belirtti, hizmetlerden faydalanmaları için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Omurga sağlığına dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlik hakkında Kanal 15’e açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal; “İlçe Sağlık Müdürlüğü Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezi işbirliği ile Sağlıklı Omurga, Sağlıklı Hayat etkinliği düzenledik. Alanında uzman hekimler tarafından sağlanan bu hizmete belediye olarak biz de katkı sunduk. Vatandaşlarımızın gün boyu Vücut Analiz Postür Ölçümleri ücretsiz yapıldı” diyerek etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik alanında incelemede bulunan İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezi’nde Halk Sağlığını esas alan tüm hizmetlerin ücretsiz olduğunu belirterek tüm vatandaşların bu hizmetlerden faydalanmasını istedi. Kaymakam Tanrıkulu, Cumhuriyet Meydanında yapılan “Sağlıklı Omurga, Sağlıklı Hayat” taraması hakkındaki görüşlerini aktardı.

Ücretsiz omurga taraması hizmetinden faydalanan Onaç Mahallesi Muhtarı Hasan Şahin ve Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Arslan da sağlıklı yaşam adına vatandaşlara gerekli sağlık taramalarını yaptırmalarını tavsiye etti, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhuriyet Meydanında saat 10.00’da başlayan Omurga Sağlığı Taramasında gün boyu yüzlerce vatandaş ölçüm yaptırdı. Omurga problemi yaşayan ve taramada tespiti yapılanlar ise tedavi için uzman hekimlere yönlendirildi.