İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Bucak'ta söz verilen vaatlerden birisi olan ve aciliyeti bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yaklaşık 2 yıldır neden yapılmadığını sordu.

Bucak'ta ihtiyacı her geçen gün artan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılması için beklenti içerisinde olduklarını belirten İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, 4 Eylül 2020 tarihinde AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur tarafından hizmetin Bucak'a kazandırılacağına dair vaatte bulunduğunu söyledi.

Devletin Kasasını yandaşlara peşkeş çekmek için boşalttınız,1 liraya mal olacak yatırımları 3 veya 4 liraya yandaşlara verdiniz ödenek ayıramıyorsunuz halkımızın ihtiyacı olan yatırımlara söz verdiğiniz halde yapmak için para bulamıyorsunuz getirin seçim sandığını iktidar bize nasip olursa nasıl yapılıyor gösterelim. Verilen vaadin ulusal ve yerel medya aracılığı ile duyurulduğuna dikkat çeken Bucak ilçe Başkanı Safa Sönmez, ' Vatandaşları boş vaatlerle kandırarak dalga mı geçiyorsunuz? Bucak'ta aciliyeti olan bir hizmet için Sağlık Bakanlığı'ndan onay alındığını ifade ederek çalışmaların en kısa sürede başlayacağınızı belirtmiştiniz.Fakat 4 Eylül 2022'ye az bir zaman kala halen bir faaliyet göremiyoruz. Vatandaşlarla buluşmalarımızda bu konuda ihtiyaçları olduğunu bizlere iletiyorlar. İfadelerini kullandı. 

"BOŞ VAAT Mİ VERİYORSUNUZ ? 

Bir an önce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Bucak'a kazandırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Safa Sönmez, " Eski Devlet Hastanesi Mehmet Cadıl Ek Hizmet Binası'nın yapılacak olan tadilat ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi haline geleceği günü vatandaşlar bekliyorlar. Bu hususta ciddi anlamda ilçemizin problemi var. Yaklaşık 2 yıl sürecek nasıl bir tadilat yapılıyor, ya da tadilat başladı mı? Milletvekili Yasin Uğur'a soruyorum! Bucak Halkına boş vaat mi veriyorsunuz siz?Bir an önce söz verilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi vaadinizi yerine getirin." şeklinde konuştu.

BAKANLIK ONAYI VE İZNİ SONRASINDA NE YAPTINIZ ?

4 Eylül 2020'den bu yana gözle görülür bir çalışma yapılmadığını belirten Başkan Safa Sönmez, " Bakanlık onayı sonrasında en kısa sürede yapılacağı sözü verilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde gözle görülür bir çalışma yapıldığını söylemek imkansız.Yeni inşaat başlasa 2 yılda faaliyete geçebilecek bir hastane, binası hazır olduğu halde neden halen faaliyete geçirilemiyor?Bakanlıktan onay alındığı ve 15 kişilik bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bekleyen vatandaşların gözleri yolda kaldı. Ekonominin her geçen gün kötüleştiği Türkiye'de, verilen vaatler hasır altı edilerek unutturulmaya çalışıyor." dedi.