Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen Bitmez'in durumunun dün geceden itibaren kötüleştiğini ve bugün saat 11.50'de vefat ettiğini açıkladı.

Bakan Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iki gün önce rahatsızlanarak Bilkent Şehir Hastanemize getirilen Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Hasan Bitmez'in genel durumu dün geceden itibaren bozulmaya başlamıştı. Bugün yoğun bakım servisinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.50 gibi vefat etti. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Hasan Bitmez Son Gelişme

Hasan Bitmez için bugün saat 16.00'da TBMM'de resmi bir tören düzenleneceği belirtilirken, cenaze namazının yarın Cuma namazının ardından Fatih Camii'nde kılınacağı ve ardından Merkez Efendi'de defnedileceği duyuruldu.

Hasan Bitmez Kimdir

Hasan Bitmez Kimdir?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğmuş, İstanbul'da ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra orta öğrenimini Gebze İmam-Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Yükseköğrenimini El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde gerçekleştirmiştir. Evli olan Bitmez'in Arapça ve İngilizce dillerinde bilgisi bulunmaktadır.

Saadet Partisi Hasan Bitmez

Hasan Bitmez'in yer aldığı görevler nedir?

Siyasi kariyerine Refah Partisi'nin Gebze ilçe teşkilatında başlayan Bitmez, daha sonra Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli'den milletvekili seçilmiş ve aynı zamanda Saadet Partisi'nde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Bunun yanı sıra ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve İSBAM-İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanıdır.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin