2015 yılından bu yana iki dönemdir, sekiz yıldır MAKÜ Rektörlüğünü sürdüren Prof. Dr. Adem Korkmaz, akademik serüveninden sonra aktif siyasete giriyor. Adem Korkmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı oluyor.

Önümüzdeki Mayıs ayında Rektörlük görev süresi dolacak olan Rektör Korkmaz’ın, seçim takviminin belli olmasıyla birlikte ilan edilecek seçim takviminde milletvekili olmak isteyen kamu görevlileri için belirlenen süre içerisinde istifa etmesi bekleniyor.

10 Mart 2023 tarihinde Türkiye resmen seçim sürecine giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kararı ile yetkisini kullanarak seçimi ilan etmesi, 11 Mart’ta da bu kararın Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte resmiyet kazanması, 60 günü takip eden süre içersinde 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçiminin yapılması bekleniyor.

Kamu görevlileri için istifa sürecinin de 11 – 17 Mart 2023 tarihleri arasında olacağı tahmin ediliyor.

İşte; bu sürede Rektör Korkmaz da istifasını sunarak, aktif siyasete atılacak, AK Parti’den Burdur Milletvekili aday adayı olacak.
Önümüzdeki günlerde Burdur’da siyaset heyecanının, partilerde aday adaylığı yarışının, rekabetin, liste mücadelelerinin hız kazanması bekleniyor.

Rektör Korkmaz kimdir?

Burdur’un Ağlasun İlçesi’nde 1971 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilçede, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 1993 yılında tamamladı. Yüksek Lisansımı 1996 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nde, Doktora çalışmasıı 2001 yılında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı.

2007 yılında Doçent, 2012 yılında da Profesör unvanını aldı.

Çalışma hayatının temel sorunlarına yönelik sosyal politika, iş hukuku, ücret konularında akademik çalışmalar yaptı. Bugün Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde yer alan Ağlasun Meslek Yüksekokulu’nda müdür yardımcılığı ve müdürlük görevinde bulundu. 2008 yılında Isparta Aksu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü yaptı. 2009 yılında Çalışma Bakanlığı Ulusal İstihdam Stratejisi hazırlık komisyonunda “İnşaat Sektör” raportörü, 2012-2013 yıllarında 10. Kalkınma Planını hazırlama sürecinde “İstihdam ve Çalışma Hayatı” özel ihtisas komisyonu raportörü olarak görev yaptı. KOSGEB ve TÜBİTAK Proje Değerlendirme Kurulunda ve Türkiye İş Kurumu Genel Kurulunda görevler yaptı. 2009-2012 yıllarında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreter olarak görevlendirildi. 2015 yılından itibaren Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmakta. Evli ve 3 çocuk babası.