Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Prof. Dr. Selman Öğüt İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörlüğüne atanması ile dikkat çeken isim oldu. Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir? Prof. Dr. Selman Öğüt hangi görevlerde bulundu? Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir? nereli?

Selman Öğüt nerede doğdu?

Prof. Dr. Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak atandı. 1984 yılında Mekke'de doğan Öğüt, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Selman Öğüt görevleri nedir?

Yüksek lisans derecesini Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümü'nden aldıktan sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü'nde doktora programına katılmış ve 2013 yılında doktora unvanını elde etmiştir. Akademik kariyerine 2009-2014 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak devam etmiştir.

Selman Öğüt makale ve yazıları

Temmuz 2014'ten itibaren İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Öğüt aynı zamanda "BM Güvenlik Konseyi'nin Yeniden Yapılandırılması" ve "Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu" adlı kitapların yazarı olup uluslararası hukukun çeşitli konularında makaleler yazmıştır.

2005-2006 yılları arasında Erasmus Programı bursuyla Almanya'nın Trier Üniversitesi'nde bulunmuş, ardından 2009 yılında yine Almanya'da yer alan Bonn Üniversitesi'nin yaz okulu programına kabul edilmiştir. Doktora çalışmaları için ise 2010 yılında Marmara Üniversitesi bursuyla London School of Economics'e gitmiştir.

Editör: Evrim Tuna Şahin