Bir süre önce beyin pıhtısı nedeniyle hastaneye kaldırılan Beşer, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Kartepe İlçesi'nde geniş bir kitle tarafından tanınan Beşer ailesinin üyesi olan AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu üyesi Sadık Beşer'in abisi Prof. Dr. Faruk Beşer'in yaklaşık üç hafta önce rahatsızlandığı ve ağır bir Covid-19 geçirdiği öğrenildi. İki hafta süren rahatsızlığın ardından damarlarına beş stent takılan Prof. Dr. Faruk Beşer, beyin pıhtısı atması sonucu kısmi felç geçirdi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Beşer, akşam saatlerinde fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Prof. Dr. Faruk Beşer'in vefatını, oğlu Mustafa Sabri Beşer duyurdu. Cenaze namazı 14 Ocak Pazar Kartepe Maşukiye Değirmenbaşı Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılındı ve ardından Beşer, toprağa verildi.

FARUK BEŞER KİMDİR?

1952 yılında Trabzon'da doğan, ilkokulu Trabzon'da, ortaokulu İzmit İmam-Hatip Okulu'nda, liseyi ise Yozgat İmam-Hatip Lisesi'nde tamamlayan kişi, 1978 yılında Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1985 yılında İslâm Hukuku dalında "İslâm'da Sosyal Güvenlik" adlı teziyle doktor unvanını aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak sekiz yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan bu kişi, sonrasında İSAV ilmî sekreterliğinde çalıştı. 1986-1993 yılları arasında İlmî Araştırmalar Merkezi'nde kurucu müdür olarak görev yaptı. 1993-1994 yılları arasında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak gönderildi ve burada iki sömestr boyunca Mukayeseli İslâm Hukuku ve İslâm Milletler Hukuku dersleri verdi. Dönüşünden sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. İslâm Hukuku Anabilim Dalı'nda doçent unvanını 1994 yılında alarak, 2000 yılında profesör unvanını kazandı. Aynı fakültede iki yıl dekan yardımcılığı görevini üstlendi. 1999-2000 yılları arasında ise 6 ay süreyle ABD'nin University of Pittsburgh üniversitesinde Visiting Professor olarak görev yaptı. Halen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslâm Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak aktif olarak çalışmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ