Betonarme binalarda yaşamak istemeyenler, mevcut seçenekler arasında en konforlu olana yani prefabrik evlere yönelebiliyor. Peki, prefabrik evler ne gibi avantajlara sahip? Bu sorunun yanıtını sizler için araştırdık. Hemen yanıtlara göz atamaya başlayın!
 
  • İklim Koşullarına Uygunluk

Prefabrik evlerin genellikle iklim koşullarına karşı çok konforlu olmadığı düşünülüyor. Oysa günümüzde bu evler çok daha ileri teknolojiler kullanılarak tasarlanıyor ve üretiliyor. Özellikle ısı yalıtımı noktasında gayet başarılı ev tasarımları hazırlayan firmalar da var. Dolayısıyla iklim koşulları konusunda bir problem yaşamayacağınız, ısı ve ses yalıtımında gayet başarılı olan prefabrik evler de bulabileceğinizi ekleyelim. Önemli olan, evi satın almadan önce yapısı hakkında detaylı bilgi almaktır.
 
  • Kısa Zamanda Teslimat

Betonarme bir ev inşa ettirmek istediğinizde eve yerleşebilmek için uzun süre beklemeniz gerekir. Bu durum prefabrik evler için geçerli değil. Daha kısa bir süre içerisinde satın aldığınız evi teslim alabiliyor ve yerleşebiliyorsunuz. Çünkü bu evler demonte katmanlar ve bloklar şeklinde üretiliyor. Kullanılacağı alanda son montaj işlemi gerçekleştiriliyor. Bu nedenle uzun süre beklemenize gerek kalmadan evinizi teslim almanız da mümkün oluyor. Özel tasarım prefabrik ev siparişi verdiğinizde de teslimat süresinin çok daha kısa olduğunu söyleyebiliriz.
 
  • Doğal Afetlere Karşı Dayanıklılık

Prefabrik evlerin üretiminde kullanılan malzemeler, hangi firmayı tercih ettiğinize bağlı olarak değişecektir. Ancak genellikle çelik ve PVC karışımı malzemelerin kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu nedenle başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor. 8 şiddetinde depreme karşı dayanıklı olan prefabrik ev üretimi yapan firmalar da bulunuyor. Türkiye’nin neredeyse tüm kentleri fay hatları üzerinde yer aldığından depreme dayanıklılığın son derece önemli bir özellik olduğunun altını çizelim. Deprem korkusu nedeniyle prefabrik evlere geçiş yapmak isteyenler için bu özellik çok daha fazla önem taşıyor. Depremin yanı sıra fırtına gibi diğer doğal afetlere karşı dayanıklı çatı sistemlerinin kullanıldığı prefabrik evler de bulabilirsiniz.
 
  • Geniş Seçenek Yelpazesi

Son yıllarda bu evlere olan ilginin artması, seçeneklerin de genişlemesini beraberinde getirdi. Her zevke uygun bir prefabrik ev bulmak mümkün oluyor. Tek katlı evler en çok tercih edilenler olsa da dubleks ya da tripleks prefabrik ev seçeneklerinin olduğunu da ekleyelim. Kalabalık aileler tarafından tercih edilebilecek ve çok sayıda yatak odası olan evler de kullanıma sunuluyor. Genişlik açısından da seçeneklerin bir hayli fazla olduğunu belirtmek gerekir. Çok geniş bir ev isteyenlere yönelik modeller olduğu gibi daha kompakt bir evde yaşamak isteyenlere yönelik seçenekler de var. İsteğe bağlı olarak içerisine çift banyo, çift mutfak eklenebilecek prefabrik ev modellerinin de olduğunu bilmeyenler için hatırlatalım.

  • Taşınabilirlik

Yukarıda sıraladığımız tüm bu özelliklerle birlikte prefabrik evlerin taşınabilir olması da önemli bir özelliktir. İlerleyen yıllarda yer değişikliği yapmak isterseniz portatif bir yapıda olan prefabrik evlerin istediğiniz yere taşınmasını sağlayabilirsiniz. prefabrik ev nakliyesi yapan firmalar ile görüşerek bu konuda daha fazla bilgi alabilirsiniz. Taşınma sırasında evler zarar görmüyor çünkü tıpkı bir mobilya gibi demonte hale getiriliyor. Yeni yere taşındıktan sonra yeniden montajı yapılarak evin kullanılabilir hale gelmesi sağlanıyor.
 
  • Uygun Fiyatlar

Son derece ekonomik fiyatlarla prefabrik ev satın alma imkanı bulunuyor. Her bütçeye ve zevke uygun prefabrik evler bulmak için siz de hepsiemlak internet sitesine tıklayın. Sitede satılık prefabrik ev fiyatları hakkında fikir edinebilir ve evlerin görsellerini de inceleyebilirsiniz. Size uygun olan bir prefabrik yapı bulmanız zor olmayacaktır. İlanlara tıkladığınızda detaylı bilgiye de hemen ulaşabilirsiniz.