Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 aylık takibin ardından ‘Suç Örgütü Kurmak ve Yönetmek, Örgüt Yapılanmaları, Örgüt Faaliyetleri Çerçevesinde Yağma (Gasp), Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Mala Zarar Verme’ suçlarına karışan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Antalya merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve saklandıkları yerlerde yapılan aramalarda 2 adet tabanca, 50 adet fişek ve bir miktar para ele geçirildi. Diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler Antalya’ya getirildi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15’i tutuklanırken, 4’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Şüphelilerden 12’si ise serbest bırakıldı.

Polis, suç örgütünün ‘Avcı’ olarak nitelendirilen kadın üyelerinin, sosyal medya ve popüler arkadaşlık uygulamaları üzerinde hesap açarak, Antalya’ya gelen kişileri belirli eğlence mekanlarına yönlendirerek buluştukları, birlikte eğlendikleri esnada fahiş adisyon getirerek zorla ödettirdikleri, itiraz edenleri veya yeteri kadar parası olmayanları tehdit ederek internet bankacılığı veya örgüt üyesi refakatinde ATM’lerden para çektirerek ödemeye zorladıkları belirtildi.