Sektör temsilcileri, tartışmaların ardından müşteri potansiyellerinin düştüğünü ve cirolarlarının azaldığını ifade etti.

Antalya Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, "Güzellik salonlarında şuanda ciddi anlamda bir ciro düşüşleri var. Cirolar zaten düşüktü, bu tartışmaların ardından işler jilet gibi kesildi. Dışarıdan fenomenler değil, mesleği gerçekten bilenler yapsın" dedi.

Demir, "Güzellik salonlarında botoks yapma yetkisi yok. Bizim salonlarımızda bunlar yapılmaz. Esnafımız bu konuda bilinçlidir. Bunu doktorlarımız yapabilir. 19 ilçemizde seyyar bir güzellik hizmeti veren kişi ihbarı almadık. Vatandaşlarımız güzellik salonlarında hizmet almaya devam etsinler, lütfen salonlarımızı sahipsiz bırakmayın" diye konuştu.

Muratpaşa ilçesinde 2 farklı güzellik salonu sahibi Asena Kızılarslan ise tartışmaların kendilerini üzdüğünü ifade ederek,

"Güzellik bir ihtiyaç haline geldi, biz de ihtiyaç duyulan yerde salonlarımızı açtık. Son zamanlarda yaşananlar bizim kitlemizi gerçekten etkiledi" dedi.

Kızılarslan, "Bu insanlar hiçbir gideri olmadan evde para kazanıyorlar. Bu bizi çok üzüyor, devlerimizin bu konuda çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Güzellik salonlarında uzmanlar çalışıyor, evde arkadaşından öğrenen kişiler hizmet veriyor. Bu durum insanların sağlığını da riske atıyor" dedi.

Kaynak: İHA