Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkındaki soruşturma devam ederken, çiftin eski avukatı Çağdaş Çelik, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Çelik, Polat çiftinin suçlarının ispatlanması durumunda en az 25 yıl hapis cezası alabileceklerini söyledi.

Polat Çiftinin Milyonluk Para Ağı Belli Oldu

Çelik, "İddianamenin yazılmasının en az 6 ayı alacağını hatta daha fazla süreceğini düşünüyorum. O süreyi muhtemelen tutuklu geçireceklerdir. İddianameden sonra ilk celseye hemen hemen 7-8 ayları var." dedi.

Atılgan, Çelik'e, "Suçlar ispatlanırsa ne karar çıkar?" sorusunu yöneltti.

Çelik ; O zaman tabii ki çok yüksek cezalar çıkar. Kara para aklama suçu 6-18 yıl arası görünüyor. Örgüt kurma 2-6 yıl arasında, vergi kaçırma suçunun 2-5 yıl arasında öngörülen cezaları var. Vergi kaçırma suçunun zincirleme olarak işlendiği ispatlanırsa 25-30 yıla yaklaşan ceza alabilirler." diye yanıt verdi.

Polat Çiftinin Milyonluk Para Ağı Belli Oldu

Polat çifti hakkındaki iddialar

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü kurma suçlarından yargılanıyor. İddialara göre, çift, yasa dışı bahis ve şans oyunları üzerinden elde ettikleri gelirleri aklamak için çeşitli yöntemler kullanmış. Ayrıca, vergi kaçırmak için sahte belgeler düzenledikleri öne sürülüyor.

Çift, geçtiğimiz aylarda tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

engin polat - dilan polat cezaevi

engin polat - dilan polat cezaevi