Perdeler, yapıldıkları kumaşların cinsine göre değişiklik gösterse de genel olarak 30 derece sıcaklıkta yıkanmalıdır. Eğer perdeleriniz çok kirliyse 40 derecelik sıcaklık kullanılabilir. Ancak, perdelerin 40 dereden daha yüksek sıcaklıklarda yıkanması, perdelerin renginin solmasına ve kumaşının yıpranmasına, kırışıklıklarının artmasına neden olabilir.

Perdelerin yıkanması için çamaşır makinesi veya elde yıkama yöntemleri kullanılabilir. Çamaşır makinesinde yıkamak için, çamaşır makinesinin hassas veya narin programı tercih edilmelidir. Elde yıkamak için, ılık su ve yumuşak bir deterjan kullanılmalıdır. Perdeler yıkandıktan sonra, sıkma işlemi yapılmamalı veya çok sert bir şekilde çalkalanmamalıdır. Perdeler, çamaşır kurutma makinesinde asla kurutulmamalıdır.

Perdeler Kaç Derece Sıcaklıkta Yıkanmalı (2)

Perdelerinizi yıkarken bazı noktalara dikkat etmenizde fayda var. Perdeler yıkanmadan önce tozdan arındırılmalıdır. Perdelerinizi yıkarken deterjan miktarını fazla kullanmamaya özen gösterin. Perdelerinizi yıkadıktan sonra hemen asın ve güneş ışığına maruz bırakmayın.

Perdelerin özenli ve dikkatli yıkanması perdelerin daha uzun süre temiz kalmasını ve ömrünün uzamasını sağlar.