Yeni bir yıla geri sayım başladı. Aralık ayının son haftası gerek mali gerek manevi hep bir muhasebe zamanı olarak gelmiştir bana.

Koca bir yılın son haftası, son günleri bir daha yaşanması mümkün olmayan sayısız acı ,tatlı hatıralarla geçen bir yıl. Yeni umutlarımızı yeni yıla taşımanın telaşı içindeyiz bu günlerde. En azından kendi adıma söyleyeyim eski yılla hesaplaşmadan yeni yıla girmek istemem. …

Çocukken yeni yıldan çok şey mi beklerdik? Yeni bir ayakkabı, yeni bir oyuncak,çocukluğumuzun çoğu yılları gibi yeni ve güzel bir çocuk yılı daha olsun isterdik. Dünyada yaşanan ekonomik kriz, savaşlar, doğal afetler,şiddet içerikli olaylar, çocuk tacizleri,hayvan katliamları ….

ötülükler listesi uzayıp gittikçe her ne kadar öfkelensek de maalesef ama maalesef elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz olup biteni. En azından bireysel mutluluğumuz için birşeyler dilerken bile , bu olumsuzluklar içinde ne kadar mümkünse; suçluluk hissediyor, umutsuzluğa düşüyoruz. Yeni yıl, tüm bu olumsuzlukların içinde mutsuzluklarımızı, sıkıntılarımızı maskeleyecek birşeyler versin yeter de diyemiyoruz. Ama UMUT; umutsuzluktan daha güçlü olmaya devam ediyor. Biz insanoğlu kaybettiğimiz ve sürekli yeşerttiğimiz umudun ürünleriyiz. 2023 yılı için hepimizin farklı hayalleri ve umutları var aslında. İstediklerimizin gerçekleşmesi için bu yıl biraz daha farkında hareket edelim tüm olumsuzluklara rağmen. Neyi, neden ve ne zaman istediğimizi iyi belirleyelim. Bu istekleri elde ettiğimizde ne olacak? Bizi ve çevremizi nasıl etkileyecek? Biz ve çevremiz bu durumdan nasıl etkileneceğiz? Eğer her şey olumlu ise o zaman bu istekleri gerçekleştirebilmek için neler yapmalıyız? Geçmiş seneden farklı nasıl davranmalıyız? Bu sene hayatımıza neleri dâhil etmeli, neleri çıkartmalıyız? Ve en önemlisi enerjimizi ve mücadele gücümüzü her zaman nasıl yüksek tutacağız? Tüm bu sorulara vereceğimiz yanıtlar ve sonrasında hayatımıza dâhil etmemiz sonucunda istediklerimize bir adım daha yaklaşacağız. Bazılarımız hayal dünyasında yaşar ,bazılarımız da hayallerinin gerçeğe dönüştüğü dünyada. Bazılarımız korkularını büyütür bazılarımız geleceğe umut eker. Biz, hayallerimizin başkasının gerçeği olmasını istemiyorsak, hedeflerimizi belirleyip hayal edip elimizden gelenin daima daha fazlasını yapmalıyız. Yapmalıyız ki; “hayallerimiz arkamızdan el sallamasın”. Yeni yılda tüm umutlarımızın – hayallerimizin ,arzu ve isteklerimizin gerçekleşmesi dileğiyle, sevgi, huzur, sağlık, bolluk ve mutluluk her daim bizimle ve sevgili Gazete Bu okuyucuları ile olsun. 2023 yılının ülkemize, dünyamıza ,tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, bütün sevdiklerime sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Selametle.