Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adaylığını açıklayan Demir Tüccarı Osman Dalgar, “Odanın değişime ve yeniliklere ihtiyacı var. Teknolojiyi takip eden, Ar-Ge yapan, yatırımcı çeken, istihdamı artıran bir kent pozisyonuna gelmeliyiz” dedi. Kentin sevilen simalarından Demir Tüccarı Osman Dalgar, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası başkan adaylığını sosyal medya hesaplarından kamuoyuna duyurdu.

Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan İş Adamı Osman Dalgar, “Adaylığımı önceki dönemlerde de düşünmüştüm fakat bu seneye nasipmiş. Yusuf başkanımız, önceki seçimlerde yakın çevresine son kez aday olduğu ve bir daha aday olmayacağını söylemişti, biz de dönem tamamladıktan sonra görevi gençlere devreder diye beklemiştik. Fakat aynı şekilde devam ettiği için biz de beklemek istemedik ve bu sene genç iş adamları arkadaşlarımla listemizi hazırlayarak, oda yönetimine talip olduk. Gelinen son noktada, söylenenlerin ve çıkan haberlerin aksine hiç kimseden icazet almadan adaylığımı 30 Ağustos’ta açıklamaya karar verdim. Çünkü Burdur Ticaret ve Sanayi Odası siyaset üstü bir sivil toplum örgütüdür. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, sanayiciye, tüccarlara ve esnaflara yön veren, teknolojiye hakim, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, sanayici ve esnafımıza ışık tutan, Ar-Ge çalışmaları ile istihdamı ve üretimi artıran, mevcut odamız üyelerinin gelişmesini sağlayan, yatırımcıyı Burdur’a davet eden ve yatırımcı getirerek, kentin kalkınmasına katkı veren bir sivil toplum örgütü olmalıdır. Burdur jeopolitik konumu itibarıyla Denizli, Antalya ve Isparta gibi sanayileşmiş kentlerin arasında potansiyelini tam manada bugüne kadar kullanamamış, göç alan değil, göç veren bir ilimiz haline gelmiştir. Biz yeni ekibimiz ile dinamik bir çalışma sürdürerek, Burdur’un bu potansiyelini ortaya çıkarmak, yeni yatırım yapmak isteyen Burdurlu hemşerilerimize önder olmak, Burdur’da yatırım yapmak isteyen tüm sanayici ve tüccarlarımıza liderlik etmek için genç ekibimizle, mevcut üyelerimizin teveccühü ile bu kutlu göreve talip olduk. Amacımız, sanayici ve tüccarımıza hizmetkar olmaktır. Bu kutlu davayı sağlamak ve gerçekleştirmek için kendi özgür irademle ve bana destek veren genç sanayici iş insanları arkadaşlarımla aday oldum. 7 Eylül’de Burdur Ticaret ve Sanayi Odasından listeleri aldıktan sonra ekibimle birlikte basın açıklaması yaparak, kamuoyuna yeni ekibimizi tanıtacağız” dedi.

“Arkamda siyasi isim yok, dedikodu istemiyorum”
Siyasi kimlikler tarafından desteklendiği söylenen haberlere yönelik tepki gösteren Başkan Adayı Osman Dalgar, “Adaylık sürecimde arkamda siyasi kimlik varmış gibi çıkan dedikodulara itibar etmeyiniz. Hiç kimseyle bu konuda da polemiğe girmek istemiyorum. Temiz ve demokratik bir şekilde seçime gitmek istiyorum. Biz bu yola adım attık. Ticaret ve Sanayi Odasının siyaset üstü bir kurum olduğunu hatırlatarak, asıl amacının sanayi ve tüccarlarımıza hizmet etmek için kurulan bir kurum olduğunu tekrar beyan ederim. Ticaret Odasında çalışmazlıktan mı yoksa mental yorgunluk mu bilemiyorum. Bundan dolayı değişime ihtiyacı var. Gençleşmesi lazım, yenilenmesi lazım, teknolojiye uygun, yeni kan ve yeni heyecan gelmesini istiyoruz. Günümüz Türkiye’sinde artık odalarımızın teknolojiye uygun, her şeyi internet üzerinden halledebileceğimiz şekilde olması gerekiyor. Odada hali hazırda maalesef böyle hizmetler yok, bunlarla ilgili Ar-Ge çalışması yapılmamış. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıp, sanayicimize hizmet verip, ticaretimizi hareketlendirmemiz lazım. Yatırımcıyı çekmemiz lazım, istihdamı artırmamız lazımdır. Kentimizin güzelleşmesi, gelişmesi ve istihdamını artırması için kentin tüm dinamikleri ile bütünleşmesi gerekiyor. Oymuş, buymuş demeden Ticaret Odası amacına hizmet etmelidir” ifadelerini kullandı.

Genç ve dinamik yeni yönetim
Gruplarının tümünü genç, çalışkan ve dinamik iş adamlarından oluşturduğunu dile getiren Başkan Adayı Osman Dalgar, “Ekibimizi de siyaset gözetmeksizin genç iş adamlarından, tüccarlarımızdan ve sanayicilerimizden oluşturduk. Biz genç ve çalışkan arkadaşlarımızla seçime odaklandık. Gruplarımızın yüzde 100’ü hazırdır. TOBB tarafından Ekim ve Kasım aylarında seçimlerin tamamlanacağını söylediler. Bizim seçimin baskın seçim olduğunu düşünüyorum, Ekim ayının ilk haftası ya da ikinci haftası olabilir. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin 1 Ekim’de olacağını duyduk. Biz genç, çalışkan ve dinamik iş adamlarından oluşan gruplarımızla, yeni döneme sanayici ve iş insanlarımıza hizmet etmek için talibiz. Bizim yönetimimiz, hareket ve canlılık, üretim ve istihdam artışı, yatırımcının Burdur’a geldiği ve Burdur’da kaldığı, Burdur’da harcadığı bir dönemi getirecek.” açıklamasında bulundu.