Peki, bu başarıda öne çıkan parametreler nelerdir?

Bence EN ÖNEMLİSİ, AMA EN ÖNEMLİSİ ‘SİHA-İHA’ diyebilirim..

Neden?

PKK’nın yurtiçinden atılmasında HAVADAN GÖZETLEME çok ama çok belirleyicidir. Devasa büyük coğrafyada, sıralı dağların-vadilerin içinde PKK’lı aramak; ‘SAMANLIKTA İĞNE ARAMAKLA’ neredeyse eşdeğerdir..

Bir diğer yararı ise en az ŞEHİT vererek bu mücadeleyi sürdürülmesidir. İnsan gücü elbette bu mücadelede şarttır ve gereklidir, ancak SİHA (SİLAHLI İNSANSIZ ARAÇLARLA) sayesinde çatışmasız, görüldüğü yerde imha edilebilmektedir..

Türkiye içinde psikolojik üstünlük örgütten çıkmış olup bu doğrultuda katılım da en aza inmiştir.. 

1998-2000 yılları arasında İHA (İNSANSIZ HAVA ARACI) yalvar-yakar (hangi tavizlerle bilemiyorum) İsrail’den kiralandı. Sadece 6 tane verdi ve kullanışı-paylaşımı ortaktı. Velhasıl olumlu hiçbir sonuç alınamadı. 

Yüzlerce PKK’lı, yanlarında ağır silah-gereç taşımasıyla hudut karakolları 2014 yılına kadar bastılar, saldırdılar; neticede çok sayıda şehit verilirdi ve Türkiye olarak çok ağlardık çok..

Yerli SİHA, TSK kullanımına tahsis edildi ve artık toplu saldırıyı bırak, 3 kişiden fazla kafasını kaldıramıyordu artık PKK’lılar. 2014 yılından itibaren PKK ile mücadelede yeni bir safhaya geçildi ve 2023 yılına gelindi. Kuzey Irak-Kuzey Suriye hariç Türkiye içinde PKK’lıların varlığı neredeyse SIFIRLANDI..
Siyasi mülahazaya girmeden bu gelişme ve bu sonuç ülkem için büyük ZAFERDİR..

Siyasi iktidarın tam desteği olmadan bu ülkede asla ‘İHA-SİHA’ Ü-RE-Tİ-LE-MEZ-Dİ..

SON SÖZ:
Türkiye içinde PKK’nın gölgesini bile bırakmayan, emek veren, şehit olan, gazi olan, herkese ama herkese minnet ve saygı duymak zorundayız..

Gelecek hafta ilginç konularda görüşmek üzere sağlıklı ve sevgiyle kalın..

SOKAK GAZETECİSİ
Bucak-BURDUR