3 Mart 2022 günü AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur bakın ne diyorlar?

Milletvekili Yasin Uğur yapmış olduğu açıklamada: 
“Bucak ilçemizde özel yetenekli öğrencilerimizin gelişimine destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Ertuğrul Gazi Ortaokulu'muzun 2. ve 3. katlarında kullanılmayan dersliklerinde; genel zihinsel, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarından özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilerimize yönelik olarak "Bucak Bilim ve Sanat Merkezinin" açılış onayı alınmıştır. Önümüzde eğitim öğretim yılında eğitime başlayacaktır. Bucak ilçemize hayırlı uğurlu olsun.”ifadelerini kullandı.

Milletvekili Bayram Özçelik ise “ Bucak Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Müdürlüğümüzün talepleri sonrasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Bucak Ertuğrul Gazi Ortaokulu' nun 2. ve 3. katlarında kullanılmayan dersliklerinde; genel zihinsel, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarından özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilere yönelik olarak "Bucak Bilim ve Sanat Merkezi" adıyla gündüzlü bir özel eğitim kurumu açılması onayı verildi. Onayı verilen Bilsem için gerekli tadilatlar yapılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılına Hazırlanacaktır. Eğitimde birçok yatırımı kazandırdığımız Bucak İlçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, 4 Mart 2022 günü resmi internet sitesinden bakın ne diyor?
 
Bucak'ımızda Ertuğrul Gazi Ortaokulu bünyesinde Bucak Bilim Sanat Merkezimiz açılmıştır. Bilim Sanat Merkezimizin açılmasında çok büyük emekleri olan başta Sayın Burdur Milletvekillerimiz olmak üzere Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Bakanımız Mahmut ÖZER nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz. Artık özel yetenekli öğrencilerimiz eğitimlerini Bucak'ta alacaklardır. Bucak'ımıza hayırlı olsun.

Sonuç olarak özel yetenekli öğrencilerin gelişimine destek olmak amacıyla Bucak ilçesine “Bucak Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)” açılacağının müjdesini yukarıdaki metinlerde görüldüğü üzere Ak Partili Milletvekilleri ve ilçe milli eğitim müdürü verdi..

Aradan geçti tam 7 ay, yani Mart-Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos ve Eylül ayına geliyoruz ve “Bucak Bilim ve Sanat Merkezi’’ BİLSEM için ilkokul 1-2-3-4 sınıflarından özel yetenekli öğrenci seçimi prosedüre uygun yapılıyor ve BUCAK BİLSEM için bir müdür atanıyor..

Okul dışındaki saatlerde ve hafta sonu özel yetenekli çocuklarımız Bucak BİLSEM’de eğitilecek ve geliştirilecek..

Bir veli ve özel yetenekli çocuğu BUCAK BİLSEM’e gidiyor ve kayıt yaptırmak istiyor..

BİLSEM Müdürü bakın ne diyor?

Kayıt yapmıyoruz, Burdur’a gideceksiniz..

Veli şok oluyor ve nedenini soruyor:

Öğretmen ataması yapılamadığı için Bucak BİLSEM maalesef eğitim vermeyecektir..

Ben de ilçe milli eğitim camiasından küçük bir araştırdım yaptım ve ‘ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILAMADIĞI’’ gerekçesiyle BUCAK BİLSEM faaliyete geçemiyor tespitini yaptım..

Çözüm önerim:
Sayın vekillerimiz hemen bu konuya el atsınlar, BURDUR BİLİM SANAT MERKEZİ’nde öğretmenlerimiz ek-ücret karşılığı Bucak ilçesine gelip BUCAK BİLSEM’de eğitim verebilirler. Ne zaman atamalar yapılır, o zaman Burdur’dan öğretmen gelmez..

Makul başka çözüm yolu bulunur ve BUCAK BİLSEM açılırsa; milletvekillerimizin ve bürokratımızın müjdeli sözleri havada kalmaz..

SOKAK GAZETECİSİ
Bucak-BURDUR