Hani balıkçılar 1 Eylül’de VİRA BİSMİLLAH diyerek denize açılacak ve ağlarını atacaklar ya, yazma aşığı benim için de, 2 aylık ARA BİTTİ ve VİRA BİSMİLLAH diyerek ilkyazımızı ortaya döktüm, bakalım ne çıkacak içinden?

Ara verdiğim Haziran-2023 ayına kadar çok sert polemikler yaşandı, çok keskin sözler sarf edildi, ancak nihayetinde kavgasız-gürültüsüz SEÇİMLERİ yaptık ve her şey olupbitti..

Biz de seçim bitmez arkadaş, bu kez 7 ay sonra YEREL SEÇİMLER yapılacak, işte aday adayları çıkacak, en geç Aralık sonu-Ocak başı adaylar kesinlik kazanacak, Burdur merkez ve 10 ilçesinde ‘vur patlasın çal oynasın’ misali seçim kampanyası yürütülecek, ta ki 31 Mart 2024 akşamı seçimler sonuçlanana kadar. Herkes derin bir soluk alacak ve yeni bir dönem başlayacak..

Kulisler, sokaklar, fısıltılar şimdiden pür dikkat çalışmaya başladı bile..

Bucak ilçesinde, AK Parti Belediye Başkan adayı olarak halen belediye başkanı olan Emrullah Bey, tekrar aday gösterilecek mi?

Bucak’ta AK Parti’den, belediye başkanlığı aday adaylığı hazırlığı yapan kaç kişi var?

Ha keza MHP, Bucak ilçesinde ittifakla mı girecek yoksa aday çıkaracak mı? Aday çıkaracaksa kim olacak?

CHP-İYİ-SAADET-DP ortak aday mı çıkaracak, herkes kendi adayını mı çıkaracak?

Soru çok, belirsizlik de çok..

Gelelim Burdur merkeze..

Bence esas büyük siyasi mücadele, Burdur Belediye Başkanlığı yarışmasında görülecektir. Halen belediye başkanı olan Ali Orkun Beyin tekrar aday olup olmayacağı netlik kazanmayınca kimin olacağı sorusu siyasi ağırlık taşımaya başladı. Bir kısım CHP’lilerin sosyal medyada dillendirdiği Ali Tarkan Büyükyörük aday mı gösterilecek? 2 dönem yıpranmışlık sonrası Ali Orkun Beyin tekrar CHP’den belediye başkanı adayı olmayacağı sıklıkla konuşulduğu aşikardır..

AK Parti cenahında ise Bayram Bey mi, Deniz Bey mi aday gösterilecek? Sokakta konuşulan, bu 2 isimden birisinin AK Parti Burdur Belediye Başkan adayı olacağı neredeyse kesin gözüyle bakılıyor..

MHP ise özellikle Burdur batı tarafına ağırlık vereceği, Tefenni ve Çavdır kalelerinden sonra Gölhisar, Karamanlı ilçelerine asılacağı hatta buralarda eski AK Partili adaylarla çıkacağı iddia edilmektedir..

Gördüğünüz gibi siyaset kazanı usul-usul kaynamaya başlıyor, altına odun atıldıkça kaynama artar ve hatta taşar:)

Halen belediyelerin hangi siyasi partide olduğuna bir bakalım mı?
Burdur merkez CHP,
Ağlasun AK Parti,
Altınyayla AK Parti,
Bucak AK Parti,
Çavdır MHP,
Çeltikçi MHP idi görevden alındı,
Gölhisar AK Parti,
Karamanlı AK Parti,
Kemer AK Parti,
Tefenni MHP,
Yeşilova CHP

AK Parti’nin ana hedefi mevcutları koruyup Burdur merkez ve Yeşilova ilçesini kazanmaktır. Bu çerçevede Karamanlı AK Parti İlçe Başkanı görevden alındı ya da istifa ettirildi?
Neden sizce?
Bence Karamanlı ilçesindeki 14 Mayıs seçim sonuçları; AK Parti Genel Merkezini tatmin etmemiş ki görevden el çektirildi..
14 Mayıs Karamanlı Seçim Sonuçları:
Erdoğan yüzde 43.78
Kılıçdaroğlu yüzde 49.57
AK Partili belediye başkanı olan bir ilçede AK Parti geriye düşmüş ise AK Parti bu konuda siyaseten çok acımasızdır, hemen şak diye gereğini yapar..

14 Mayıs Burdur merkez seçim sonuçları:
Erdoğan yüzde 44.53
Kılıçdaroğlu yüzde 47.53 olup elbette içinde İYİ Parti ve diğerlerinin oyları vardır..
Eğer İYİ Parti ve MHP Burdur Merkezde belediye başkan adayı çıkarırsa; AK Parti adayı ile CHP adayı arasında kıran kırana siyasi mücadele yaşanır ve muhtemelen kıl payı birisi kazanır..

Yazı heybemizin hepsini boşaltmayalım, haftaya da kalsın değil mi?

Sosyal medya adreslerim:
İnstagram: @omerozdamar
Facebook: https://www.facebook.com/omerozdamar62
Tiktok: https://www.tiktok.com/@omerozdamar15

Haftaya görüşmek üzere sağlıklı ve sevgiyle kalın..

SOKAK GAZETECİSİ
Bucak-BURDUR