Rüyaların insanlara vermek istediği mesaj aynı olsa bile çıkarılan anlamlar daima farklıdır. Çünkü bu tarz durumları her insanın bilinçaltı farklı yorumlar. Sabah yaşanılan bir olay ya da duyulan herhangi bir şey bilinçaltında takılı kalıp rüyayı etkileyebilir veya görülen rüyanın anlamı bilinçaltındaki düşüncelere, hissedilen duygulara göre yorumlanabilir.

Rüyada anne görmekle ilgili yapılan yorumların neredeyse hepsi iyiye yöneliktir ve her açıdan olumludur. Anne kutsal bir varlıktır, bu durum tam da bu yüzden çoğu kaynakta hayırlı olarak geçer. Kısmetlerin hiç beklenilmediği anda artması olarak düşünülür. Bolluk, bereket, başarı anlamına gelir. Şanslı bir döneme girildiğini ifade eder. Mutlu bir haberi ve işte yaşanacak başarıyı temsil eder. Maddi açıdan kazançlı, manevi açıdan rahat günlerin habercisidir. Annenin kutsal gücünün geleceğe iyilik olarak dokunduğu söylenir. Ayrıca anne şefkati ve sevgiyi temsil eder, bu da kişinin sadece annesinden alabileceği o şefkate ve sevgiye ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Anne, kişide geçmişi hatırlama hissi oluşturur ya da çocukluğunu düşünme ve kendini aydınlatma gücü doğurabilir.

Annenin yüzü gülüyorsa bu kişinin hiç beklemediği yerden büyük bir kazanç elde edeceğini ifade eder. Rüyadaki annenin mutluluğu, onu gören kişinin gerçek hayattaki kazancı olarak anlamlandırılır. Mutlu ve huzurlu, bereket dolu, rahat bir yaşam süreceğine işaret eder. Eğer yüzü gülmüyorsa, tamamen üzgünse düşünülen kötü anlamların aksine bazı iyi anlamları da vardır. Kişinin zor zamanlar yaşadığını ifade eder ama yakın zamanda zor zamanları geride bırakarak yeni bir hayata adım atacağı düşünülür. Aynı zamanda rüyadaki annenin üzgün olması kişinin yapacağı bir hataya dikkat çeker. Bu aslında bir uyarı, bir mesajdır. Kişi yaptığı şeyleri tekrar gözden geçirmelidir, yapacağı şeyleri daha fazla düşünmelidir ve insanların kalbini kırmaktan kaçınmalıdır.

Rüyada Ölmüş Anneyi Görmek: 

Birçok farklı görüş olsa da genel olarak bu rüyayı gören kişinin gördüğü kişi tarafından korunduğu düşünülür. Ölmüş anneyle geçirilen eski zamanları görmek bazen mutluluğa, huzura yorumlansa bile altında büyük bir özlem vardır. Ölmüş anneyle konuşmak kişinin aslında yalnız hissettiğini, zor zamanlar geçirdiğini ve bu zamanlarda annesine ihtiyaç duyduğunu ifade eder. Eğer kişi ölmüş annesine sarılıyorsa sevgiye ihtiyacı olduğu düşünülür. Ayrıca diğer durumlarda olduğu gibi bu durum da gelecek zaman için mutluluğu temsil eder.

Rüyada Yaşayan Anneyi Ölü Görmek:

Bazı olumsuz anlamları vardır. Kişinin sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalacağı, çevresinden biriyle sorun yaşayacağı, bu kişi yüzünden zarar göreceği, zorluklarla geçecek bir döneme gireceği yorumlanır ama sonunda mutlaka bu dönemden rahatlıkla çıkıp her şeyin düzeleceği düşünülür. Başlangıç kötü olsa da sonu iyiye bağlanır.

İster ölü ister sağ olsun, rüyada anne görmek her zaman en iyisi olarak yorumlanır. Çünkü anne sadece tek başına bile olumlu olan her şeyin simgesidir. Temizliği, saflığı, merhameti ifade eder. Her zaman koşulsuz sevgiyi hissettirebilen, güven veren, her zorlukta ve her hatada yanında olan, kötü anlarda güç veren olarak tarif edilir. Bu yüzden bu tarz rüyalardan sonra kişinin her zorluktan sıyrılacağı, her hatada farkına varıp kendine geleceği, maddi açıdan bolluk yaşayacağı, hayatında güçlü olacağı ve manevi olarak çok huzurlu olacağı düşünülür. Anlamları ne olursa olsun rüyada anne görmek kişiye daima güç verir ve kişi hayatına o güçle devam eder.

Kaynak: HABER MERKEZİ