GazeteBu’yu ziyaret ederek yazılı basın açıklamalarını teslim eden Murat Canga ve Hasan Zorlu, Bucak halkını doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereksinimi duyduklarını ifade ettiler.
31/12/2019 tarihinde noter aracılığı ile yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiklerini ifade eden Murat Canga, yazılı açıklamasında şunları ifade etti:
“31/12/2019 da noter kanalı ile istifamızı sunduk, Elden Oğuzhanspor kulübü başkanı Ali Topay ‘a elden verdik ve bazı sporcuların başkan ve yardımcıları ile Lisanları verilmeleri konusunda görüşmeler yapmaktadırlar, Yönetim kurulu bilgisi dışında kaleci ve Barış Zangaloğlu ve Ethem Özden’nin lisansları verilmiştir.
Maalesef Oğuzhanspor Kulübü yetkisiz kalan mevcut başkan Ali Topay ve yardımcısı Sami Uğur tarafından gasp edilmektedir. Sami  Uğur özel idareden gelecek 100 bin tl yeni yönetime verdirmeyeceğini beyan etmişdir. Sami Uğur yönetimdeki olan Serkan Reçberin kulüpteki emanet parası olan 22 bin tl yi ödettirmiyor, bu arada OğuzhanSpor açok büyük katkıları olan milletvekilimiz sayın Bayram ÖZÇELİK hakkında çok ağır ithamlarda bulunmuşdur.
 Bayram ÖZÇELİK hakkında sarfettiği sözler yenilir yutulur cinsten değil. Bunları burda açıklarsak çok ciddi bir hukuki boytu doğacağından dolayı sarfettiği sözlerin kendi tarfından söylemesini talep ediyoruz. Eğer ben bu özleri sarfetmedim diyorsa bunun canlı şahitleri vardır bunu isbata davet ediyoruz. Sami Uğur’un amacı Oğuhansporu küme düşürüp sorumluluğun da Bayram ÖZÇELİK’in üzerine yıkmaktır. Kongre kararı alınmamıştır yasal olarak suç işliyorlar.
Oğuzhanspor kimsenin tekelinde değildir, Bucak belediyesi Oğuzhanspor Kulübü, belediyenin sponsorluğunda devam eden sıkıntıları Antalya Ticaret odası Genel sekreter yardımcısı hemşerimiz Ercan Mutlu talip olmasına rağmen karar defterine şuan itibari ile üye yapamadık, Başkan Ali Topay ve Başkan yardımcısı Sami UĞUR karşı çıkıyorlar, ve hiçbir gerekçe de göstermemişlerdir, Anladığımız kadar ile başkan yardımcısı Sami UĞUR Oğuzhan spor kulübün borcunu ödeyecek mi?, oyuncuların ve kulübün borçlarını ödeyecek mi, ödeyecek ise yeni bir yönetim oluşturulması lazım , Bu da kongre kararı ile olur, kongre kararı alınmamıştır.
Geçen yıllarda eminiz ki siyasetçiler Oğuzhanspor kulübüne çok yardımlar yapmıştır. Ama 2019 /2020 Sezonunda belediye zorlanarak yardım yapılmıştır. Ama yetersiz olduğu artık ortada, Bucak Belediyesi Oğuzhanspor kulübü göz göre göre Amatör kümeye düşsün mü değerli Bucak’lı hemşerilerimiz, sizler sessiz kaldıkça göz göre göre küme düşecek, geçmişi onlarca sene olan Oğuzhan Spor kulübü kapansın mı bizler Bucaklı olarak buna dur diyebiliriz”
Hasan Zorlu ise yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
“Bucak halkımızı bilgilendirmek maksadıyla bu açıklamayı yapmış bulunmaktayız. OğuzhanSpor kişilere özel bir takım değildir. Aynı şekilde herhangi bir siyasi kuruma bağlı değildir. Adına kitaplar yazılmış efsane oyuncular yetiştirmiş bucağımızın gururu güzide bir takımıdır. Bizim amacız OğuzhanSporun düşmüş olduğu zor durumdan kurtarıp bal ligine devam edip seneye yine şampiyonluğa oynamasıdır. Başkan Ali Topay’ın açıklamasının aksine siyasi bir kaygımız yoktur. Geçen yıl yönetimde Hasan Zorlu olarak bende vardım özellikle Bayram ÖZÇELİK vekilimizin bize ANKARA Mecliste o kadar yoğun olmasına rağmen, 4-5 saatini ayırıp değişik kurumlardan OğuzhanSpor için yüklü miktarda maddi destek bulmuştur. Oğuzhansporun 3.lig mücadelesinde bizden daha çok heyecanlıydı. Aynı şekilde Yasin UĞUR vekilimiz de, Emrullah ÜNAL Başkanımızda destek olmuştur. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde geçen yıl 3. Lig mücadelesinde parasal destek olan ANTEK Enerji A.Ş. ‘ye teşekkür ediyoruz, değerli arkadaşlar.
Bizim buradaki öncelikli amacımız, borç batağında ve hesaplarında haciz olan OğuzhanSporu kurtaracak borçlarını ödeyecek sahiplenecek yeni bir yönetim talipken yönetimi devretmek; yönetimdeki bazı arkadaşların bunu kabul etmediği için kongre kararı alınması için 6 kişi istifa ettik en son görüşmemizde geçen yıllarda 200 bin tl nin üzerinde yardım yapan ANTEK Enerji A.Ş. Ercan Mutlu yönetiminde olacağını söyledi.  Amacımız Oğuzhanspor esnaftan belediyeden para isteyip bıktırmasın parasal yükünü çekecek işadamlarımız kurumlar bulmuşken bu itiraz niye hala anlamış değiliz. En son mücadelemiz başkan Ali Topay’la görüşüp 2. Yarıya az bir zaman kaldığı için kongre kararını erkene almasını istedik kabul görmedi biz yine iyi niyetli olarak yeni yönetime karşı çıkan arkadaşlarımızın OğuzhanSpor için gerekli olan 500-600 bin tl lik parayı bulduğunu düşünüyoruz.”