Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ile Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2021-2022 Eğitim öğretim yılının başında “Okulumu seviyorum, aşımı oluyorum” sloganı ile başlattığı aşı Covid-19 aşılama çalışmasına hız kesmeden devem ediyor. Öğrenci velilerinin onayı öğrencilerin istekleri ile 5 Ekim 2021 Salı günü  Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşı programına dahil oldular. Okul anne veya babaları ile birlikte gelen öğrenciler, Burdur Halk Sağlığı doktor ve hemşireleri gözetiminde aşılandılar.

Okul Bahçesinde saat 10.00’da başlayan aşı çalışması öncesi  bilgi veren Okul Müdürü İbrahim Çelikkaya; “Mesleki Eğitim Kurumlarında yüz yüze eğitim çok önemli. Mesleki eğitime ara vermemek adına öğrencilerimizi Covid-19 salgın hastalığından korumak bizler için çok önemli. Çok şükür bu güne kadar herhangi bir karantina olmadı. Eğitimlerimiz aksamadan devam ediyor. Bu şekilde de devam etmek istiyoruz.  30’un üzerinde öğrencimizin aşı talebi var. Velilerinin onayları ile ancak aşı olabiliyorlar” diye konuştu.

ÖĞRENCİ VE VELİLER DE AŞIYA DAVET ETTİ

Okul öğrencilerinden Afganistan uyruklu Sayra Muhammedi , “İkinci aşımı olacağım. Lütfen aşı yaptırın. Çünkü Covid-19 çok kötü bir hastalık” dedi. Babası Tayfun Arslan ile birlikte ilk aşısını olan  Bayram Arslan isimli öğrenci ise; “Arkadaşlarıma da  aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Burdur Kayış Köyü’nden geliyorum” sözlerine yer verdi. 

Öğrenci Velisi Bayram Arslan ise salgın hastalıkla mücadele için herkesi aşı olmaya davet etti.