Sivas'ta son zamanlarda bazı fırınların hijyen ve kaliteden uzak ucuz ekmek satması tepkilere neden oldu. Bu duruma tepki göstermek isteyen bir fırın, denetimlerin yetersiz olduğunu ve hijyen standartlarının düşük olduğunu öne sürerek 200 gram somun ekmeğin fiyatını 2 liraya düşürdü.

Firmanın Halka İlişkiler Müdürü Murat Eken, ekmeği 2 liradan satmalarının temel amacının hijyen konusu olduğunu ifade etti. Eken, “Normalde Sivas'ta belli sayıda fırıncılar var. Şu anda ekmeğin normal maliyeti beş liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu." dedi.

Eken, "Gerektiği şekilde fırınlar denetlenmiş olsa, gerektiği şekilde hijyen kurallarına uyulmuş olsa, sigortayla alakalı gerçek anlamda denetimler yapılmış olsa emin olun herkes ekmeğin gerçek değerine ulaşmış olabilir. Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. Biz de biliyoruz ki ekmeğin maliyeti normalde beş liranın üzerinde. Şu anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalıştırıp 3'ünü sigortalı çalıştıranlar da var. Ruhsatı olmadan imalat yapan fırınlar da var” ifadelerine yer verdi

Kaynak: İHA